Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

Prvo prvenstvo BiH u ulovu ribe udicom na plovak – Zvorničko jezero

Zvornicko_jezero_11_09Na Zvorničkom jezeru je održano prvo prvenstvo BiH u ulovu ribe udicom na plovak u kategoriji kadeta i juniora koje je istovremeno i kvalifikaciono takmičenje za izbor reprezentativnih selekcija za svjetsko prvenstvo koje će se održati od 17.-24.7 na kanalu Dunav-Tisa-Dunav kod Novog Sada.

U kategoriji juniora zlatnu medalju i pehar osvojio je

Davor Selimović iz Tuzle sa ulovljenih 3130 grama ribe, drugi je Zlatan Muratović iz Srebrenika, a treći Nikola Bogunović iz Dubice, dok je u konkurenciji juniorki prvo mjesto osvojila Jasmina Zahirović iz Tuzle sa 3320 gr, druga je Marijana Morić iz Tuzle, a treća Irma Vrgovčević iz Žepča. Šampion BiH u kategoriji kadeta je Jasmin Omerović iz Tuzle sa 1980 grama ribe, drugi je Andrej Vencelj iz Banja Luke, a treći Kemal Hasić iz Tuzle, dok je najbolja kadetkinja Lejla Ramić iz Gradačca sa 1050 gr ribe, druga je Dunja Popović iz Banja Luke, a treća Gabrijela Oroz iz Laktaša.

Na takmičenju su učestvovala 53 takmičara iz Dubice, Gradiške, Laktaša, Banja Luke, Dervente, Broda, Milića, Doboja, Zvornika, Sarajeva, Tuzle, Srebrenika, Žepča, Orašja i Gradačca, a od najboljih ribolovaca biće formirane dvije mješovite ekipe od po šest takmičara za svjetsko prvenstvo, rekao je Milovan Živković predsjednik takmičarske komisije. Prema njegovim riječima osnovni cilj je doći do kvalitetnih ekipa nevezano za to iz kog su saveza i pola takmičari, ali da je uglavnom praksa da to bude odnos 5:1 u korist muškog pola.

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

”Uslovi nisu bili idealni jer je jezero mutno i bilo je malo vjetra, ali Sportsko ribolovni savez BiH je dobro organizovao takmičenje, a imali smo i izuzetne domaćine”, kazao je Živković i dodao da se nada zapaženom rezultatu u Novom Sadu.

On je naglasio da u Republici Srpskoj ima oko 13.000 sportskih ribolovaca, te da će u novoformiranom Sportsko ribolovnom savezu BiH biti više od 20.000 članova koji će nastojati da ostvare značajnije uspjehe na svjetskim takmičenjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.