Emisija “Blinker u Trendu” NTV Hayat – Rijeka Lim

Ovaj put, a zbog dalje destinacije, okupljanje ekipe je bilo u tri sata ujutro.Krajnje odredište je bila rijeka Lim.
Nakon kratkog zaustavljanja u Ustiprači i ispijanja prve jutarnje kafe, ekipa je nastavila put.Na tri kilometra od Rudog, nakon jednog dijela makadama, automobili su parkirani, i dalje se moralo pješice. Prepješačena dionica, dužine oko 1,5 kilometara je dovela ekipu preko puta mjesta Mrsovi. Po riječima Sabahudina Jordamovića, na tom dijelu, rijeka Lim je bogata mladicom, pastrmkom, lipljenom, škobaljem, mrenom, ploticom i klijenom. Najveća mladica za koju on zna da je uhvaćena na ovom reonu je bila težine 38 kilograma, a uhvatio je Vehid Orić.

Nakon “krmljenja” (bacanja primame) teškom krmom, počeo je i ribolov. Neko se odlučio za
“angel brot”, a neko za crviće. Ibro je bio za crviće te je dao i jedan savjet onima koji to nisu znali – za ribolov na crve se koriste što tanje udice da ih što manje oštete i da bi isti što duže bili živi i živahni na njoj.Još jedan trik je kačenje crva za glavu – slobodan rep crva svojim pokretima mami ribu.

Pročitajte i:   ZAGREBAČKI VELESAJAM: Sve najbolje s područja lova i ribolova na jednom mjestu - '6. Dani lova i ribolova'

Riba baš i nije bila raspoložena da grize, samo jedan škobalj je zalutao na udicu, dok se za ekipu to i nije moglo reći. Ekipa je jako dobro “grizla”.
Potražili su novo mjesto, ali su na toj novoj lokaciji, najbolja mjesta već bila zauzeta od drugih ribolovaca. Nakon bačene primame, otpočeo je ribolov, sa nadom da će svi na ovom novom mjestu imati više sreće.

Tek u sumrak, uhvaćeno je još par škobalja, tako da ovaj izlazak na Lim i nije bio toliko uspješan.

B I S T R O ! ! !

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.