Najnovije vijestiReportažeTakmičenja

Drivuša 2006. – Takmičenje Udruženja Sarajevskog Kantona

U nedjelju, 12.06.2006. godine, na rijeci Bosni – takmičarskoj stazi “Drivuša” (5 km od Zenice prema Sarajevu), održano je ekipno i pojedinačno takmičenje Udruženja Kantona Sarajevo u lovu ribe udicom na plovak.Učešće je uzelo oko 60 takmičara svih kategorija.

Po prohladnom vremenu, na stazi koja je bila lijepo uređena od strane domaćina, UGSR “Bistro” Zenica, takmičenje je započelo.Vrijeme je bilo oblačno, voda ne previše mutna, i svi su se nadali dobrom ulovu. Obavljeno je krmljenje i lov je počeo, čekao se prvi ulov. I čekao. Dugo se čekao. Riba kao da se zainatila da neće na udicu. Prvi uhvaćeni komadi su na kasnijem vaganju pokazivali težinu od
10 grama!?
Kako je vrijeme odmicalo, a plovci prolazili vodom bez ikakvih trzaja, počele su i šale na ovučudnu situaciju koju mnogi ne pamte.Vijesti sa staze su bile da ima par pojedinačnih ulova, bez ijedne ribe vrijedne pomena.
Postalo je jasno da će pobjednika odlućiti jedno slućajno kačenje kakve ribe koja će biti malo veća. Pred kraj prvog kruga, stiže vijest, Bogilović Mirsad ima jednu mrenu od 20-ak centimetara. Sudije označavaju kraj prvog kruga i počinje vaganje ulova. Svi takmičari zbijaju šale, neki ne mogu da nadju ribu u mreži, na pitanje imaju li ulov odgovaraju sa “Imam, krompir”, 90 % takmičara je imalo upravo taj “krompir”.

Pročitajte i:   U Kiseljaku održano Prvenstvo SRS FBiH u disciplini "SPIN" za seniore

Pošto su njamlađi učesnici završili takmičenje, nakon što su sudije obavile vaganje njihovih ulova, proglašeni su i pobjednici.
Kadetkinje:

— I mjesto Hodžić Medina
— II mjesto Hasović Berina
— III mjesto Šafhauzer Matea

U kategoriji kadeta:
— I mjesto Zečević Amar
— II mjesto Turčilo Kerim
— III mjesto Turčilo Kenan

Prigodan pehar je dobio i Štark Jan, najmlađi učesnik ovog takmičenja.

Nastavljen je drugi krug takmičenja za juniorke, juniore, seniorke i seniore, a situacija se nije ništa promjenila, riba je taj dan definitivno bila negdje drugo. Na stazi je već zavladalo i razočarenje situacijom. Bogilović Mirsad je i dalje bio u vodstvu, sporadični ulovi su i dalje težili između 10 i 20 grama, te njagova mrena nije bila ugrožena. Pred sami kraj drugog kruga, Hamzić Ahmet kači škobalja, sada se do vaganja ne zna ko je bolji. I Štitkovac Nijaz ima par komada, manjih, pa je postalo malo uzbudljivije zbog te neizvjesnosti.

Sudije označavaju kraj takmičenja, počinje vaganje i sabiranje ulova iz dva kruga takmičenja. Ipak, Hamzićeve dvije ribe, po jedna iz svakog kruga su bile dovoljne za njegovo prvo mjesto. Kod seniorki, Bogić Lidija je imala 5 riba koje su joj donijele pobjedu.Konačni plasman je izgledao ovako:

Juniorke:
— I mjesto Štitkovac Samra
— II mjesto Alagić Manja

Juniori:
— I mjesto Omerbašić Akim
— II mjesto Omerbašić Kenan
— III mjesto Avdagić Mirza

Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

Seniorke:
— I mjesto Bogić Lidija
— II mjesto Gljiva Emina
— III mjesto Dorić Hanijeta (nije prisustvovala dodjeljivanju nagrada – preuzela prijateljica)

Seniori:
— I mjesto Hamzić Ahmet
— II mjesto Štitkovac Nijaz
— III mjesto Bogilović Mirsad

Ekipno:
— I mjesto SRD Vogošća
— II mjesto UGSR “Sarajevo 1906”
— III mjesto USR ” Bosna” Ilidža

Ukupni pobjednik staze je takodje bio Hamzić Ahmet

Takmičenje su svo vrijeme pratile ekipe Bistro BiH NTV Hayat

Sve u svemu, lijepo organizovano takmičenje, na lijepo uređenoj stazi. Na žalost, riba nije bila raspoložena i to je donekle pokvarilo ugođaj.Po kazivanju starijih takmičara, na ovoj stazi su na prijašnjim takmičenjima najmlađi lovili po dvije kile ribe, sada ukupno 60 takmičara nije ulovilo 2 kilograma ribe.
Možda je i do mene, Tomo i Braco, prijatelji sa koji idem u ribu, bi uvijek reci da, gdje ja dodjem, tu ribe nema.
Sve više vjerujem njihovim riječima!

BISTRO BOSNO I HERCEGOVINO!!!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.