Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Završena “Mala škola sportskog ribolova”

U organizaciji USR “Sarajevo 1906”, a u povodu stogodišnjice postanka ovog udruženja, organizovana je “Mala škola sportskog ribolova”. Uz svesrdnu pomoć Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo, Prirodno-matematičkog fakulteta i Međunarodnog centra za mlade, četrdesetak  polaznika ove škole je steklo znanje ne samo o ribolovnim vještima, već i o ekologiji, ihtiologiji i o načinu očuvanja prirode.Podijeljena u tri faze, teoretskog dijela, praktične obuke i primjene svega toga na vodi, škola je završena takmičenjem polaznika škole u sportskom ribolovu koje je održano 18.06.2006. na Jablaničkom jezeru. Mali ribolovci su pokazali
izuzetnu zainteresovanost, a uz pomoć svojih istruktora, koji su se svojski potrudili da nauče i prenesu svoje znanje na polaznike, na takmičenju je bilo lijepog ulova.
Svi polaznici škole su dobili i prigodne poklone: štap sa mašinicom, pec štap, mereže-čuvarice, kutije za pribor, klješta, sitnog pribora, majice i kape. Za takmičenje su obezbjeđene i medalje a opširnije o svemu ovome možete pročitati u reportažama.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH u mušičarenju za juniore

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.