Iz svijetaNajnovije vijestiTakmičenja

Ribolovački turnir “Skadarsko jezero 2006”

“Zlatna ukljeva” Tomislavu Miličiću
Pobjednik 37. Međunarodnog ribolovačkog takmičenja “Trofej Skadarsko jezero – 2006” je član hrvatske ekipe “Lavanda” iz Vinkovaca Tomislav Miličić. Prvi put je ovaj nekadašnji reprezentativac stare Jugoslavije danas učestvovao na ovom daleko čuvenom trofeju “Zlatna ukljeva” i trijumfovao sa ulovom od 9.800 grama, ispred ribolovaca iz 20 domaćih i inostranih ekipa. Ovaj prekaljeni ribolovac zadovoljstvo zbog velikog uspjeha nije krio, a obećao je kako će sigurno naredne godine biti ponovo učesnik  “Trofeja Skadarsko jezero”.
– Sa ovakvom stazom i prirodnim ljepotama koje nudi Crna Gora sigurno sam da u ovoj sportskoj disciplini možete daleko da dogurate. Prvi put sam na Skadarskom jezeru i prvi put sam se takmičio za ovaj vrijedan trofej. Najiskrenije, pobjedu nijesam očekivao, ali imao sam srecu što sam ulovio
par većih primjeraka klijena, što je bilo i presudno za trijumf – kazao je šampion Miličić.
Njemu je, takođe, pripao i trofej najuspješnijeg inostranog ribolovca. Drugo mjesto i “Srebrnu ukljevu” osvojio je član ekipe “Sport-Komerc” iz Niša – Slobodanu Krstiću sa ulovom od 5.980 grama, dok je treće mjesto osvojio crnogorski takmičar Saša Živanović (4.880 grama), član ekipe nada “Podgorica”.
Ekipni pobjednik je slovenačka ekipa “Novo Mesto”, drugo mjesto osvojili su članovi ekipe “Lavanda”, a treće podgorička ekipa “Nambr uan”.
Bosnu i Hercegovinu su na ovom takmičenju dostojno predstavljali članovi UGSR “Sarajevo 1906” i to u sastavu: Ermin Hadžić, Anton Šafhauzer i Hamdo Sušić.
Organizatori ovog takmičenja bili su SRD “Podgorica” i opština Podgorica.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.