Još jedna takmičarska godina je završena.

Takmičarska komisija SRSBIH. na sjednici održanoj dana 08.08.2006 godine u Novom Travniku je izvršila verifikaciju ovogodišnjih rezultata, analizirala postignute rezultate ,propuste i dobre strane sistema takmičenja.
Konstatirano je da je bilo manjih propusta u organizacijama takmičenja, bojkotu pojedinih takmičenja, te otkazivanje takmičenja kao što je bio slučaj u bacačkim disciplinama zakazan u Olovu, te organizovanje takmičenja za kadete-kinje.
U bacačke discipline se vrlo malo ulaže, te je za normalno očekivati takve rezultate u tom dijelu našeg takmičenja .
Fly fishing takmičari peticijom koju su poslali TK SRSBIH i Upravnom odboru SRS BiH traže da se u okviru SRS BIH formiraju
podsavezi (asocijacije) kako bi se pojedine takmičarske discipline u okviru Saveza  bez uticaja drugih razvile , unaprijedile i stekle ravnopravan status u okviru SRSBiH.
Takmičarska komisija je razmotrila zahtjev i odlučila da se obavi još jedan razgovor sa predstavnicima potpisa zahtijeva ,te da se nakon toga zahtjev proslijedi Upravnom odboru SRSBiH koji će zauzeti stav ,vezanu za ukupnu reorganizaciju takmičarskog sporta.
Odlučeno je da ova liga broji 25 takmičara u 2007 godini i da se održi u 3 kola sa po dva dana na različitim lokacijama-rijekama.
Na pojedinim takmičenjima bilo je nedozvoljenih ispada, vrijeđanja o čemu je Takmičarska komisija zauzela svoj stav i poduzela odgovarajuće sankcije protiv izgrednika.
Konstatirano je da postojeća kotizacija ne zadovoljava potrebe troškova samog takmičenja i da bi je trebalo povećati, a i koristiti sredstva  Saveza.
Suđenje je bilo relativno dobro i na ovom planu trebalo bi se više angažirati oko obuke sudaca, kroz obavezne seminare prije početka takmičenja, dogovora oko kriterija i licenciranje sudija za takmičenje u okviru Liga .
Obzirom da nas u narednoj godini očekuje  svjetsko prvenstvo na Karaotoku, Takmičarska komisija predlaže da se održe 2 kola PRVE lige na Karaotoku u oktobru/listopadu ove godine. U tom smislu SRD koji imaju pravo da se takmiče u okviru ove lige biti će upućen zahtjev za davanje mišljenja o ovom prijedlogu Takmičarske komisije.
Konačne plasmane i bilten broj 3. možete preuzeti na www.srsbih.com u download zoni.

Pročitajte i:   Važno upozorenje: Hutovom blatu i dalje prijete presušivanje, zarastanje i požari

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.