Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

USR “Glavatica” konačno ima svoj čamac!

Jedan od najvećih problema ovog udruženja je konačno riješen. Ranije sam obavještavao o uspjesima naših ribočuvara u borbi sa ribokradicama kao i da prilikom obilaska koriste tuđi čamac. Borba se nastavlja, ali konačno našim čamcem koji je kupljen za potrebe ribočuvarske službe.
Sredstva smo obezbjedili od Opštine Jablanica kandidovanjem projekta «Spriječavanje protuzakonitog ribolova nedozvoljenim sredstvima na Jablaničkom jezeru» koji je djelomično podržan (ne u punom iznosu) od strane Opštine. Ovim putem želimo da im se zahvalimo na razumjevanju i dosadašnjoj pomoći, a posebno Načelniku gosp. Salemu Dediću, dugogodišnjem članu ovog Udruženja.
Ali, ovo nije jedina novina. Preko predsjednika udruženja “Sarajevo 1906”, Ermina Hadžića, od “Šehe” iz Danske kao poklon dobili smo
jednu pentu “Yamaha 3,5” koju koriste ribočuvari za obilazak i kupljenje mreža. Njima se takođe zahvaljujemo i pozivamo ih na jedno ribarenje i druženje pored Jablaničkog jezera.
Na kraju, kao znak zahvalnosti, ribočuvari Šćuk Enes «ENO» i Salihamidžić Nermin «NONO» su u zadnjih petnaesetak dana dva-tri puta izvršili obilazak Jablaničkog jezera da isprobaju čamac i pentu i tom prilikom su ribokradicama «pokupili» 9 ribarskih mreža i 6 parangala. Njih dvojica su postali prava noćna mora za ribokradice na Jablaničkom jezeru. Svaka čast momci!
UGSR “Glavatica” Jablanica-predsjednik Skupštine Armin Kovačević

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.