Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

27. Svjetsko klupsko prvenstvo u sportskom riblolovu – Hutovo blato

27. Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu u disciplini ulov ribe na plovak za kategoriju seniora održat će se na rijeci KRUPA u okviru parka prirode «HUTOVO BLATO» na Karaotoku općina Čapljina u Bosni i Hercegovini od 04. –10. juna/ lipnja 2007 godine.
Na kongresu Međunarodne ribolovne asocijacije CIPS održanom u Palermu 12 do 15 maja /svibnja 2005 godine prihvaćena je kandidatura Sportsko ribolovnog saveza BiH za organizaciju Svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu 2007 godine u disciplini Lov ribe udicom na plovak za kategoriju seniora.
Ova vijest je svakako primljena sa zadovoljstvom u SRS BiH, koji je odmah obavijestio državne organe vlasti i zatražio
podršku i prihvatanje pokroviteljstva Predsjedništva države.
Nakon donošenja odluke o mjestu pripreme takmičarske staze, Upravni odbor SRS BiH je organizirao sastanak Incijativnog odbora za obrazovanje prijedloga Organizacionog odbora i njegovih organa. Sastanku incijativnog odbora prisustvovali su ministri u federalnoj vladi gosp. Grahovac i gosp. Vrankić, te više zvaničnika kantonalne / županijske vlasti HNK-Ž.
Pored izrade prijedloga organizacijskog odbora zaključeno je:
–     da se zamoli gosp. Ivo Miro Jović da prihvati funkciju Predsjednika
organizacionog odbora takmičenja
–     da se osiguraju incijalna sredstva za početak uređenja takmičarske staze i rada
Organizacionog odbora takmičenja
–     da se zakaže konstutituirajuća sjednica Organizacionog odbora i njegovih tijela

Pročitajte i:   Završeno takmičenje u ribolovu u Bosanskoj Krupi "Potraga za kraljicom Une 2024"

Nakon usaglašavanja i prihvatanja članstva zakazana je i održana konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora pod visokim predsjedavanjem gosp. IVE MIRE JOVIĆA , člana Predsjedništva BiH.
Članstvo u organizacionom odboru prihvatili su svi oni za koje se pred postavlja da mogu značajno doprinjeti uspješnoj prezentaciji Bosne i Hercegovine. Očekuje se od 25 do 40 ekipa iz isto toliko zemalja svijeta što pred svakog domaćina i organizatora predstavlja zahtjeve prezentacije cijele države Bosne i Hercegovine.
Svi prisutni na sjednici su se složili da je ovo jedinstvena prilika prezentacije Bosne i Hercegovine te da u tom cilju svi društveni faktori trebaju preuzeti financijsku i drugu podršku.
Zaključeno je da se obave sve pripreme za pregled staze od strane Tehničke komisije FIPS-a. Također je dogovoreno da se do naredne sjednice Organizacionog odbora pripremi prijedlog financijskog plana. Svaka komisija će pripremiti troškovnik za svoj dio poslova, a komisija za financije će obraditi i predati prijedlog Organizacionom odboru na usvajanje.
Predstavnik tehničke komisije FIPS-a je došao u BiH, obišao stazu na Karaotoku, procijenio mogućnost blagovremenih priprema, sagledao mogućnosti smještaja, obavio razgovore sa načelnikom općine Čapljina, dopredsjednikom vlade HNK- Županije od koga je zatražio pismenu potvrdu da će na vrijeme biti završeni neki infrastrukturni objekti.
To je pored ostalog i bila tema druge sjednice Organizacionog odbora koja je održana 24.08.2006 godine.
Tom prilikom je ponovno istaknuta potreba da se udruženim snagama vlada entiteta i HNK-Županije , kao i Vijeća Ministara osiguraju planirana sredstva za pripremu i organizaciju takmičenja od cca 536.000 KM. U ovu sumu nisu uključena sredstva za dovršenje pristupnog puta i još neki infrastrukturni zahvati.
Način na koji je sjednica organizacionog odbora počela, trajala i završila ukazuje na visok nivo optimizma da će sve biti na vrijeme završeno, da će financijska sredstva teritorijalno političkih zajednica biti osigurana i da ćemo naš SRS i cijelu BiH predstaviti u najljepšem svijetlu.
Svi visoki dužnosnici ove zemlje, članovi Organizacionog odbora su najprije ukazali na važnost organizacije ovakvih manifestacija za BiH i njeno uključenje u svjetske tokove društvenih zbivanja, a potom svaki pojedinačno iskazali spremnost za puno uključenje u stvaranje uvjeta za uspjeh svjetskog prvenstva u sportskom ribolovu u organizaciji SRS BiH, pod pokroviteljstvom Predsjedništva države BiH.
KOMISIJA ZA INFORMIRANJE 27.SVJET.PRVENSTVA U SR KARAOTOK – ČAPLJINA 2007
WFC- KARAOTOK 2007 BIH

Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.