Najnovije vijestiReportažeTakmičenja

Bugojno – Održani prvi visinski skokovi u Vrbas “Bugojno 2006”

U Bugojnu su 02.09.2006.g. održani “PRVI VISINSKI SKOKOVI BUGOJNO 2006”.  Organizator manifestacije je bilo SRD Bugojno, koje ujedno ove godine slavi i svoju 60. godinu postojanja. Generalni pokrovitelj ove manifestacije je bila općina Bugojno, a ovom prilikom se mora istaći da su sve važnije ustanove i privatni objekti pružili ogromu podršku organizaciji prvih skokova. Ideja o održavanju skokova rodila se još prije tri godine, ali zbog nezainteresovanosti prijašnje strukture u SRD Bugojno, nikada nije pretvorena u djelo. Veliku podršku održavanju prvih visinskih skokova dao je i g. Nijaz Jusufspahić , koji je dugogodišnji skakač sa mostarskog mosta. O značaju manifestacije govori i podatak da su otvorenju i samoj ceremoniji prisustvovali i
prof. dr. Izet Rađo, prof. dr. Talović, ovogodišnji šampion u Mostaru, predsjednik skakača Mostara, načelnik općine Bugojno i drugi zvaničnici grada.

Ceremonija je otvorena fanfarama, bacanjem cvijeća u vodu, puštanjem golubova i intoniranjem himne.Samu ceremoniju je otvorio gosp. Hasan Ajkunić, načelnik općine Bugojno, a prvim skokom gosp. Nijaz Jusufspahić.Skokovi su se trebali održati u četiri discipline: skok na noge sa visine od 7 metara, skok na glavu sa 7 metara, skok na noge sa visine od 12 metara i skok na glavu sa 12 metara.Međutim, zbog velikog vodostaja Vrbasa, dogovoreno je da se skokovi na glavu i noge sa  visine od 12 metara ne održe. Inače, ova manifestacija je jednom već bila prolongirana, a zbog loših vremenskih uslova.
Program manifestacije su vodili Orhana Bušatlija, ispred SRD Bugojno, i gospodin Azem Manđić, voditelj RTV Bugojno koja je prenosila cijeli događaj. . Za disciplinu skokova “7 metara na noge” bilo je prijavljeno 5 takmičara.Po odluci žirija, prvo mjesto je osvojio Seferović Edin, drugo mjesto Ćehaja Saldin, dok je trećeplasirani Kadunić Almir, koji je ujedno bio i najmlađi takmičar na ovom takmičenju(1990 godište).Sva trojica prvoplasiranih u ovoj disciplini su domaći skakači iz Bugojna    U disciplini “7 metara na glavu” bilo je prijavljeno 26 takmičara, a prvo mjesto je zauzeo Tanković Haris iz Bugojna koji je oduševio i publiku i žiri, te u oba kruga glasanja dobio maksimalne ocjene (5×10), drugo mjesto je zauzeo Huskić Almir, takođe iz Bugojna, a trećeplasirani je bio Pajić Arnes iz Mostara..Pobjednicima su uručene diplome, zahvalnice i plakete, uz nagrade: prvoplasirani – DVD drugoplasirani – mobitel i trećeplasirani – MP3 player.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?


Manifestaciju je zatvorio gospodin Nijaz Jusufspahić, najstariji skakač, a tom prilikom, odlukom Upravnog odbora SRD Bugojno, načelniku općine, gospodinu Ajkunić Hasanu, je uručena počasna ribolovna dozvola. Plaketu i zahvalnicu još su dobili: Dženan Mahmutbegović skakač – invalid ( ujedno i predsjednik SRD Bugojno), Duraković Naim- najstariji takmičar (1952), Kadunić Almir-najmlađi takmičar (1990 godište-nagradu  uručio najstariji ribar SRD Bugojno g. Fuka S.), Nijaz Jusufspahić- najstariji skakač na manifestaciji(van konkurencije), općina Bugojno – kao pokrovitelj,  RTV Bugojno – medijski pokrovitelj, KSC Bugojno – ustupljen razglas, “E-5” – obezbjeđenje, MUP- obezbejdjenje, Dom zdravlja – sanitet.
Nakon završetka manifestacije, prostor na kojem je ista održavan je očišćen, a zatim se otišlo na ručak na kompleks bazena “Potočani”.
Upravni odbor i članovi SRD “Bugojno” se ovom prilikom žele zahvalti načelniku i uposlenicima općine Bugojno, Policijskoj upravi Bugojno, Domu zdravlja Bugojno, “Fanfarama” iz Donjeg Vakufa, Kajakaškom klubu Donji Vakuf, te mnogobrojnim sponzorima.
I na kraju, bit ove manifestacije je bio, osim druženja i zabave, sakupljanje novca za poribljavanje rijeke Vrbas.
SRD Bugojno

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.