Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

S razlogom predstavljamo

TAKMIČARSKA KOMISIJA SPORTSKO RIBOLOVNOG SAVEZA BIH
Takmičarska komisija sportsko ribolovnog Saveza BiH je organ saveza, formirana sukladno Statutu SRS BiH. Temeljni zadatak je da sukladno normativnim aktima priprema i provođenje takmičenja na nivou krovnog saveza, priprema popise reprezentativnih selekcija, priprema nacrte dopuna i izmjena normativnih akata vezanih za takmičarsku aktivnost, surađuje sa takmičarskim komisijama entiteta i DS Brčko, u kreiranju takmičarske politike. Pravi financijske planove takmičarskih aktivnosti, surađuje sa sudačkim komisijama entiteta, vrši sankcioniranje takmičara i ekipa u prvostepenom postupku, te podnosi redovita izvješća Upravnom odboru SRS BiH ,odnosno Skupštini SRS BiH.Uvijek osporavana (uglavnom od onih takmičara koji
imaju sa njom problema) takmičarska komisija je izabrana 2005 na konstituirajućoj Skupštini sportsko ribolovnog saveza BIH i legalni je organ saveza. Za svoj rad odgovorna je isključivo UO SRS BiH i Skupštini. Na terenu često se čuju  kritike na njen rad, često i uvrede pojedinih «bukađija» ,ali i to je  život. Ne moramo se svi slagati oko svega, bitno je da većina prihvata TK ovakvu kakva je. Najbolju ocjenu o tome izrekao je gosp.Nikola Puce na 7.sjednici UO SRS BiH kada se javno zahvalio Takmičarskoj komisiji izrekavši pohvale na njen rad ,rekavši da je mnogo urađeno za proteklu godinu na ustroju liga i samog sustava takmičenja na nivou SRS BiH, izradi normativnih akata, odlaska van zemlje na svjetska i europska takmičenja i predstavljanje  BiH.
TKO SU ČLANOVI TK SRS BiH ?
Takmičarsku komisiju čine tri člana:
1. Živković Milovan SRD Banja Luka ,
2. Hodžić Bajro SRD «Orlja» Olovo i
3. Marcel Kučinski SRD Novi Travnik

ŽIVKOVIĆ MILOVAN, Predsjednik TK SRS BiH
Rođen je 1946 godine .Radi u Javnoj ustanovi  Sportska dvorana «Borik» Banja Luka kao rukovodilac i koordinator sportskih aktivnosti.Aktivan je sportski radnik u više sportova. Član je društva sportskih ribolovaca Banja Luka od 1971 godine. U dva navrata bio je predsjednik ovog udruženja.Bio je Predsjednik incijativnog odbora za osnivanje SRS Republike Srpske i prvi njegov sekretar u dva mandata.Bio je potpredsjednik SRS RS , a od 25.12 2005 godine Predsjednik je Skupštine ovog saveza.Jedan je od incijatora osnivanja SRS BiH i sada je član Upravnog odbora SRS BiHBio je veoma uspješan vođa puta reprezentacije BiH u Belgiju kada je zauzeto 13 mjesto u Evropi ,te Slovačku i vođa svih selekcija u Portugal gdje je zauzeto 7 ,14 i 18 mjesto u ulovu šarana, Fly fishingu i ulovu ribe na plovak.Član je Organizacionog odbora 27.Svjetskok klupskog prvenstva koje se održava na Karaotoku  2007 godine,predsjednik je Komisije za marketing. Državni je sudac u sportskom ribolovu. Za svoj rad u ribolovnom sportu više puta je nagrađivan.
HODŽIĆ BAJRO ,član TK SRSBIH
Rođen je 1941 godine u Olovu.  Član je SRS od 1959 godine. Obavljao je funkcije od predsjednika druženja Olovo, do predsjednika ribolovne zajednice «Bosna « Sarajevo, dopredsjednika takmičarske komisije SRS Jugoslavije. Učesnik je Kongresa CIPS-a u više navrata.Međunarodni je sportsko ribolovni sudac od 1990 godine.Svojevremeno je bio aktivan učesnik u sportsko ribolovnim takmičenjima. Zadnjih godina bio je aktivni učesnik u inauguraciji novi takmičenja FLY FISHING i lov šarana-CARP, te u pripremi još nekih disciplina koje se u svijetu upražnjavaju.U okviru organizacionog odbora 27.Svjetskog klupskog prvenstva, obavljat će funkciju Predsjednika Komisije za organizaciono –tehničke pripreme. Za svoj rad u ribolovnom sportu više puta je nagrađivan.
MARCEL KUČINSKI, član TK SRS BIH
Rođen je 1948 godine na Ilidži. Član je SRD Novi Travnik od 1970 godine. U dva navrata bio je predsjednik ovog društva, a u više navrata i sekretar društva.Bio je aktivan sportski radnik ,a i takmičar u više sportova. Prije rata bio je i sekretar za fizičku kulturu općine Novi Travnik.  Bio je predsjednik TK bivše ZONE 7, te predsjednik TK SB Kantona. i TK SRS HB. Bio je više puza više puta bio TK SRS Bosne i Hercegovine prije rata . Kao sudac učestvovao je na više Svjetskih i Evropskih takmičenja ispred BiH, a najznačajnije je Svjetsko prvenstvo u ulovu ribe u Mariboru 1990 g., gdje je  bio jedan od sekretara takmičenja sa Banetom Nastićem , kada je prvi put je takmičenje vođeno na računalu a radile su ga sudci  iz BiH. Međunarodni je sportsko ribolovni  sudac od 1990 godine. Sudio je na bezbroj državnih prvenstava Jugoslavije kao vrhovni  sudac, a poslije rata na većini Prvenstava SRS F BiH isto tako kao vrhovni sudac. Ove godine bio je delegat i vrhovni sudac na  svim FLY FISHING takmičenjima koje je organizirao SRS BiH, te na FLY FISHING OPEN Pliva, Ribnik , Ugar,«Vrbas» Donji Vakuf, Pliva «Zlatni lipljan 2006 « itd. Jedan je od incijatora osnivanja SRS Bosne i Hercegovine i jedan od sudaca zagovarača uvođenja kompjutorske obrade podataka na svim takmičenjima.U okviru organizacionog odbora 27.Svjetskkog klupskog prvenstva, obavljat će funkciju. Predsjednika komisije za informiranje. Za svoj rad u ribolovnom sportu više puta je nagrađivan, a 2004 izabran je za sportskog radnika općine N. Travnik. Trenutno radi na izradio WEB portala SRS BiH ,koji je u završnoj fazi. U ime TK SRS BiH ovo prilikom pozivamo sva SRD i takmičare, da  u 2006  godini završimo izradu svih normativnih akata, uredimo sustav naših takmičenja, smanjimo troškove istih, a da u idućoj godini kada nas očekuje 27. Svjetsko prvenstvo u našoj zemlji  dostojno dočekamo naše prijatelje ribolovce iz cijelog svijeta , da predstavimo našu  zemlju i cijelu sportsko ribolovnu zajednicu, na dobrobit svih nas i ljubavi koju poklanjamo ovom sportu. Završenjem WEB portala SRS BIH : www.srsbih.com prilika za uspostavu suradnje biti će veća. Ovo je bilo kratko predstavljanje članova TK SRS BiH, često osporavane , a ponekad i hvaljene, no vrijeme će pokazati svoj sud o njihovom radu i demantirati  jedne ili druge.
B I S T R O !!!
Marcel Kučinski, član TK SRS BiH

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.