Najnovije vijestiReportažeUlovi

“Blinker u Trendu” NTV Hayat na rijeci Bosni – Žepče

Kasna je jesen, vrijeme ni toplo ni hladno.Sumaglica.Ekipa se uputila na rijeku Bosnu.Mjesto Želeće, opština Žepče.Meta ribolova su škobalj i mrena.
Mada su rijeka Bosna i njeno korito na ovom lokalitetu izgubili na ljepoti pejzaža, naravno, ne svojom krivicom, to nije pokvarilo lijep doček – na mjestu koje je ekipa odabrala za ribolov, ribe su se izbacivale po površini.Ekipa se pripremila i ribolov je mogao početi.

Ibro je bacio primamu napravljenu od crva i aditiva, te dodatkom starog hljeba. Za to je bio i nagrađen, prvu ribu je uhvatio upravo on. Bila je to mrena, težine oko 1,5 kilogram. Nakon te, uslijedila je druga, Damir je zakačio veću koja je vagala
oko 2 kilograma.
Kasnije je bilo još par komada, a kako je to izgledalo, pogledajte na slikama ispod.

Mirza, novinar u ekipi, nije odolio iskušenju da se i on oproba kao ribolovac. Kako i sam kaže, najveći dio vremena njegovog ribarenja je proticao u zapetljavanju i otpetljavanju čvorova na silku, te je ova njegova izjava “Vjerujte mi, nema tog čvora koji, nakon izvjesnog vremena, nisam mogao raspetljati”, sasvim logična.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

I desilo se, Mirza je zakačio ribu, a poslužićemo se i ovaj put njegovim riječima, da dočaramo kako je on to osjetio:

“Nekim čudom, dok sam pospremao nered u svojoj glavi, gledajući u tok rijeke i svoj plovak, slučajni prolaznik, riba od 2 kilograma, odlučila se baš za moj mamac!”

E pa “bistro”, Mirza, i dobrodošao u klub ! ! !

Došlo je vrijeme da se krene kući, i ekipa je očistila dio na kojem su boravili. Na žalost, mnogi od nas – ribara, nemaju tu naviku, te smo i sami uzrokom promjene izgleda korita, opisanim na početku reportaže. Pokupite smeće, 10-ak metara koje ćete očistiti možda nije puno, ali nas ima puno te puta tih desetak metara, e to je već nešto.

B I S T R O !!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.