U ovoj godini neće početi izgradnja kaskada na Miljacki

Radovi odgodjeni za iduću godinu
Izgradnja kaskada na Miljacki od Bentbaše do Drvenije neće početi u ovoj godini, jer je i drugi tender koji je raspisala opština Stari grad poništen zbog nedostatka ponuda, potvrdio je Tarik Poturović, savjetnik načelnika za investicije u opštini Stari grad. Poturović dodaje da je zbog svega izgradnja odgođena za narednu godinu.
“Nažalost, tenderi su poništeni, prvi put jer se od tri ponuđača nije mogao izabrati nijedan jer nema potrebnu građevinsku operativu i znanje, a drugi put jer se nije javila nijedna firma. One koje imaju operativu to smatraju manjim poslom, pa se nisu ni htjele javiti. Sada je već kasno da traže izvođače radova, jer je i građevinska sezona pri kraju, pa ovaj projekat ostaje za iduću godinu”, ističe Poturović.
“Za ovaj projekat grad Sarajevo je u ovoj godini planirao izdvojiti 200.000 KM. Nadamo se da će ta sredstva biti prenesena u iduću godinu. Kaskade, ili male brane, omogućile bi zadržavanje određenog nivoa vode u Miljacki tokom ljeta. Omogućio bi protok vode, što je dobro za postojeću kakvu-takvu floru i faunu. Bio bi neutralisan i neugodan miris kanalizacije na pojedinim dijelovima”, zaključuje Poturović.
E. Duvnjak – Nezavisne novine

A moj komentar na ovu vijest bi bio :
Bolje je da pare uložite u kolektore-prečistaće, koji su prije rata izgradjeni u Azićima (koji nikad nisu bili u funkciji, a cilj im je upravo bio skupljanje otpadnih voda iz kanalizacije), i time bi za dugoročno riješili taj problem, a Miljacki vratili potrebnu čistoću za normalnu floru i faunu.Ako je u ovoj godini od gradske uprave trebalo biti izdvojeno 200.000 KM, spajanjem ovogodišnjeg predvidjenog iznosa sa iznosima predviđenim u narednoj godini a za slične projekte, uz finansijsku podršku sarajevskih opština kojima je takodje interes čista i lijepa Miljacka, uz naplatu sredstava za dugogodišnje zagadjivanje Miljacke od strane firmi koje za to nikada nisu izdvojile jedne marke (Sarajevska pivara, Bosnalijek, silne benzinske pumpe…….ima ih još ali nisam upućen u to), te jednim kvalitetnim medijsko-markentiškim pristupom ovom problemu, mogli bi imati u Vilsonovom šetalištu i kajake, pedaline na vodi, ribare na obali i, što da ne, takmičenja u ribolovu koja bi Sarajevu dala još jednu atraktivnost.Ipak, kad pročitah ovo što napisah, vidim da lupam gluposti, koga od njih – relevantnih briga za sve to, nejma tu NJIH(A).

Pročitajte i:   Obavještenje o prijavama za Premijer Feeder ligu SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.