Najnovije vijestiOstale vijesti

U Banjaluci završen “Lorimes 2006” – Najveće zanimanje za ribolovačku opremu

Jedini koji nisu u potpunosti bili zadovoljni su turističke organizacije i zajednice, od kojih je većina zatvorila štandove još predzadnjeg dana sajma.
BANJALUKA – Veliki odziv građana, bogata ponuda i zanimljivi štandovi okarakterisali su juče završeni Deseti sajam lova, ribolova, sporta, turizma i ugostiteljstva “Lorimes 2006”, koji je održan u halama “Banjalučkog velesajma”.Prema riječima Dragoljuba Bojanića, direktora Sajma, za dobar rezultat najviše je zaslužna dobra i pravovremena organizacija. Jedini koji nisu u potpunosti bili zadovoljni su turističke organizacije i zajednice, od kojih je većina zatvorila štandove još predzadnjeg dana sajma.
“Izrazili smo primjedbu direktoru Sajma Bojaniću da su
turistički štandovi bili na loše postavljenim lokacijama zbog čega ih je malo ljudi posjetilo”, rekao je Izet Nuhanović, direktor Lukavačkog sajma, koji je organizovao dolazak turističkih zajednica četiri kantona FBiH, koje su napustile sajam prije zvaničnog završetka. Bojanić je kazao da su lovci i ribolovci dobili bolje štandove jer imaju duže učešće od turističkih organizacija.
“Naredne godine ćemo drugačije postaviti sajam, pa će turističke organizacije sigurno dobiti bolje pozicije”, rekao je Bojanić.
Na svim štandovima su nuđene niže cijene artikala, a pojedini štandovi su organizovali i totalne rasprodaje. Najveće zanimanje privukli su štandovi s ribolovačkom opremom i lovačkim trofejima. Na štandu “Trenda M&V” cijena ribarskih štapova kretala se od sedam do 500 KM. Ručno vatreno oružje se na štandu kuće “Jačimović” moglo nabaviti po cijeni od 450 do 1.040 KM, dok je popularni pištolj “tetejac” koštao 550 KM.
Juče je održana ocjenska smotra lovačkih pasa svih rasa, a na štandovima Lovačkog saveza RS se svakodnevno obavljala ocjena lovačkih trofeja.

Pročitajte i:   Na rijeci Lepenici u Kiseljaku održano 3. kolo Premijer SPIN lige BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.