Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Jablaničani grade ribarsku kuću

Nakon lijepih vijesti da je čamac udruženja ponovo spreman za akciju i da se krivolovcima ponovo spremaju “crni dani”, stigla je i još jedan lijepa vijest iz UGSR “Glavatica”.
Jablanički ribolovci imaju razloga da slave. Općina Jablanica dodijelila im je montažnu kuću, koja će u skorije vrijeme biti montirana na Grabovičko jezero.
Dana 02.12.2006 jedan broj ribolovaca došao je u radnu akciju koja je imala zadatak da raščisti teren gdje će se postaviti temelji za kuću. Mašine uz pomoć ribolovaca su raščistile teren i sve je spremno da se sutra započne sa izljevanjem temelja.
Dok su ribolovci radili na čišćenju terena, u posjetu je stigla i ekipa najgledanije ribarske emisije u Bosni i Hercegovini , “Bistro BiH” NTV Hayat, na čelu sa gospodinom
Damirom Begovićem. Naime kako saznajemo ova vrlo cijenjena emisija je gost udruženja i upravo danas snimaju emisiju o ribarskoj službi ovog udruženja.Uz ovako lijepe vijesti iz Jablanice, očekujemo još lijepih vijesti sa terena od naših sad već i poznatih čuvara None i Ene.
Džino Dženad

Pročitajte i:   Održano prvo kolo SPIN lige SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.