EkologijaNajnovije vijesti

Održavanje i uređenje Vrbasa i ostalih vodotokova

U ovoj godini biće izdvojeno 1.240.000 KM
Za održavanje i uređenje rijeke Vrbas i ostalih vodotoka iz budžeta grada u ovoj godini biće izdvojeno 1.240.000 KM. Iz Administrativne službe grada se navodi da će za održavanje vodotoka rijeke Vrbas na području grada biti izdvojeno 310.000 KM. Od ovog iznosa trećina će biti izdvojena za čišćenje otpada i korita Vrbasa od Karanovca do Zalužana i odvoz smeća na regionalnu deponiju.Ostatak će biti utrošen na košenje trave, uklanjanje samoniklog grmlja i uređenje plaža od mosta u Srpskim toplicama do Rebrovačkog mosta.Plaže na rijeci Vrbanji će takode biti uređene, grmlje i trava pokošeni,jer će za održavanje ove rijeke na dijelu koji protiče kroz grad biti izdvojeno 150.000 KM.
Za uređenje obala rijeke u Krupi iz budžeta je planirano
60.000 KM što je prema riječima predsjednika Savjeta MZ Krupa na Vrbasu Draška Ilića značajno kako bi se privuklo više turista.
“Krupa na Vrbasu je veoma atraktivna za turiste i zaslužuje dosta sredstva kako bi privukla još veći broj turista”, dodao je Ilić.
Za čišćenje obala i korita rijeka Suturlije, Široke rijeke, Dragočajske te rijeke Rekavice biće utrošeno 180.000 KM.Pored održavanja rijeka na području grada, biće izdvojeno 390.000 KM za održavanje i čišćenje regulisanih i neregulisanih potoka na urbanom području grada.
Ovim programom biće obuhvaćeni potoci Jularac l i 2, Močila, Postranac, Đurđevac, Cenića potok, Bijeli potok i ostali. U slučaju elementarnih nepogoda i ostale potrebe biće izdvojeno 120.000 KM.
“Posebno zbog održavanja nekoliko manifestacija u toku godine na rijeci Vrbas neophodno je ulagati u čišćenje i ogržavanje kako bi turisti bili što zadovoljniji”, kazali su iz Administrativne službe grada.
Ž.Derajić – Nezavisne

Pročitajte i:   Završeno takmičenje u ribolovu u Bosanskoj Krupi "Potraga za kraljicom Une 2024"

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.