Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Počela “Mala škola sportskog ribolova”

USR “Sarajevo 1906” po šesti put organizuje školu ribolova za najmlađe
Udruženje sportskih ribolovaca “Sarajevo 1906”, šesti put organizuje “Malu školu sportskog ribolova” i interesovanje mladih polaznika je iz godine u godinu sve veće. Ovaj put, projekat je pokrenut preko osnovnih škola, za učenike 4, 5 i 6 razreda, a prijavljeno je oko 60 malih ribolovaca. Danas u 11:00 h, u Centru za djecu i mlade na Grbavici, okupili su se mali ljubitelji prirode i krenuli u upoznavanje sa tehnikama ribolova, o ekologiji i vrstama riba.
Direktor škole, gosp. Miroslav Misita je upoznao polaznike sa programom, a koji obuhvata tri segmenta: teoretski dio koji će se obaviti u saradnji sa profesorima sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, praktičnog dijela nastave koji će se održavati
u Centru za djecu i mlade, a gdje će malim polaznicima svoje vještine prenositi instruktori – članovi USR “Sarajevo 1906” od kojih su mnogi i reprezentativci Bosne i Hercegovine sa značajnim uspjesima na takmičenjima, te treći dio primjene naučenog – izlaskom na vodu i takmičenjem medju kandidatima koji uspješno završe ovu školu.Nakon što su polaznici dobili sveske, olovke i priručnik iz kojeg će učiti teoretski dio, svi su zauzeli mjesta pored svojih instruktora i krenuli u ribolovačke vode.Na kraju ovog projekta, ovi mali ribari će, kao i prethodnih godina, dobiti pribor i prigodne poklone od organizatora.
Nek’ vam je bistro!

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.