EkologijaNajnovije vijesti

Nakon najavljene gradnje brana i hidroelektrana

Neretva pred sudom – O problemu su “zeleni” izvijestili europskog ministra ekologije dr. Hansa Loppatija i Europsku komisiju
KONJIC –
Ekološki problem i štetne posljedice najavljene gradnje brana i hidroelektrana u gornjem toku rijeke Neretve došao je do Europskog parlamenta.
Problem neretve
To službeno kažu u ekološkoj udruzi Zeleni-Neretva Konjic, pozivajući se na svoje kolege iz krovne austrijske organizacije za zaštitu prirode Natur Schutz Bund (NSB), koji su im potvrdili da je njihova udruga, podnijela izvješće Ministarstvu ekologije pri Europskom parlamentu, o problemu Neretve. Time su ispunili
svoje obećanje, dano potkraj ljeta ove godine, za boravka u BiH, kad su obišli iznimno privlačno područje Gornje Neretve, da će o svemu izvijestiti europsko ministarstvo ekologije. Osim izvješća europskom ministru ekologije dr. Hansu Loppati i Europskoj komisiji, problematiku gradnje brana na Neretvi iznijeli su i centrali organizacije VVbrld Wildlife Found (WWF) u Bruxellesu. Po službenim osvrtima i komentarima, te će ustanove poduzeti sve što je u njihovoj moći, kako bi se u BiH poštivali postupci zaštite okoliša u skladu sa standardima EU, a o problemu planirane gradnje brana na Neretvi razmijenit će službene dopise s bh vlastima.
Zaštita rijeke
U sklopu svoga programa zaštite Mediterana organizacija WWF počinje postupno svoje aktivnosti i na mediteranskom dijelu BiH. Budući da rijeka Neretva cijelim svojim tokom spada u predviđeni mediteranski “Zeleni pojas”, koji će uskoro biti predmet WWF-ova najavljenog djelovanja, taje poznata organizacija u svojim publikacijama javno obznanila svoje namjere zaštite Neretve.
IVAN KALEB – Večernji list

Pročitajte i:   Završena Premijer Feeder liga BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.