Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana godišnja Skupština USR “Sarajevo 1906”

Dana 01.02.2007.godine, u prostorijama Centra za djecu i omladinu u Sarajevu, održana je redovna godišnja izvještajna skupština ovog Udruženja.Skupštini je prisustvovalo oko 45 članova koji su jednoglasno usvojili sve izvještaje uz sugestiju da se uvede praksa iznošenja i prijedloga strategije rada za narednu godinu.Diskusije članova su se najviše odnosile na probleme oko nabavke dozvola te njihovog kašnjenja sa distribucijom od strane SRS F BiH, novonastalu situaciju uzimanja koncesije na vode u Kantonu Sarajevo od strane privatnog poduzetnika te prilagodjavanje istoj, polaganje ribarskog ispita i predstojeću skupštinu SRS F BiH.Slijedi usvojeni izvještaj predsjednika USR “Sarajevo 1906”, gosp. Hadžić Ermina.
IZVJEŠTAJ O RADU UPRAVNOG ODBORA USR SARAJEVO-1906 ZA PERIOD
OD 27.02.2006. DO 01.02.2007

Upravni odbor USR Sarajevo-1906 je u proteklih godinu dana radio negdje sa više, a negdje i sa manje uspjeha po smjernicama i zaključcima donesenim na predhodnoj godišnjoj skupštini udruženja. Kao dvije osnovne strateške smjernice su bile da se
proširi članstvo te da se dostojno obilježi 100 godišnjica postojanja USR Sarajevo-1906.
Što se tiče članstva, ono je za proteklu godinu utrostručeno u odnosu na 2005., te se može reći da smo u tom segmentu ostvarili uspjeh. Želja i namjera je da se ovaj trend nastavi za šta postoje sve predispozicije.
Vezano za aktivnosti obilježavanja stogodišnjice udruženja, mišljena su da se na istima uradilo dosta mada je, što iz finansijskih a što iz organizacionih problema, odnosno, nedovoljnog broja aktivista, nije realizovana izrada i štampanje monografije kao ni održavanje akademije udruženja. Ukoliko bi se spomenuti uslovi ispunili, ove dvije aktivnosti bi trebalo realizirati u tekućoj godini. Od ostalih aktivnosti treba pomenuti sljedeće:

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

• Svečano otvaranje ribolovne sezone na Darivi kojoj je prisustvovalo oko 160 članova i gostiju

• Završetak škole ribolova za sezonu 2005/2006.

• Održavanje Internacionalnog KUP-a Sarajevo 1906

Za gore pomenute aktivnosti, izuzev otvorenja ribolovne sezone, postoje posebni izvještaji a bitno je napomenuti da su svi dogadjaji kvalitetno propračeni kako u pisanim tako i u elektronskim medijima.
Upravni odbor USR Sarajevo-1906 je takodje radio na promociji udruženja te sticanju prijateljskih odnosa sa drugim udruženjima sportskih ribolovaca što će se povoljno odraziti na buduće ugovaranje ribolovnih voda na kojima naši članovi mogu loviti te i u drugim aktivnostima koje naše udruženje provodi. Sa velikom pažnjom i zalaganjem je pristupljeno i realizaciji nove male škole ribolova za sezonu 2006/2007 o čemu će poseban preliminarni izvještaj podnijeti njen direktor Gosp. Miroslav Mista.
Pored ogranizacije pomenute škole, rad UO je trenutno usmjeren na iznalaženju načina prodaje ribolovnih dozvola s obzirom da iste po zakonu mogu prodavati samo korisnici voda, što mi nismo. Postoji mogućnost, a mnoge stvari će biti mnogo jasnije nakon predstojeće skupštine SRS F BiH, da naši članovi love na vodama ugovorenim isključivo od strane udruženja uz člansku iskaznicu a da se članarina savezu reguliše kroz markice kao što je to i bio slučaj do donošenja novog zakona gdje je ta članarina regulisana kroz prodate ribolovne dozvole.
Naši takmičari su i ove godine ostvarili zapažen uspjeh u redovnim i revijalnim takmičenjima o čemu će poseban izvještaj iznijeti takmičarska komisija. Sva takmičenja su bila u velikoj mjeri finansijski pokrivena sredstvima udruženja s obzirom da je udrutenje u protekloj godini i na tom aspektu poslovanja doživilo pozitivne pomake te smo uspjeli kroz donacije i druge prihode finansijski ojačati.
U 2007, godini, pored redovnih aktivnosti kao što su kvalitetno ugovaranje voda, proširenje članstva i sl. treba raditi na dvije bitne stvari a to su: sprovodjenje škole ribolova do kraja te obezbjedjenje sredstava i započinjanje nove, te konačno rješavanje problema prostorija udruženja. Po pitanju druge stavke, neke stvari su već inicirane pa su u tu svrhu napravljeni odredjeni programi i upučeni u 4 gradske opštine u namjeri da postanemo budžetski korisnici što bi nam pomoglo da riješimo problem prostorija.
Upravni odbor ima problem brojnosti članova koji žele, mogu i hoće doprinjeti radu istog te se traži od skupštine pomoć u cilju formiranja mnogo snažnijeg tjela nego sto je to slučaj sa trenutnim UO.
Predsjednik UO Sarajevo-1906, Ermin Hadžić, Sarajevo, 01. Februar 2007.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.