Najnovije vijestiVideo

Zimovnik kod Kaknja i riba zvana “Sretnica”!

Jučer sam sa jednim jaranom otišao na Bosnu u Kakanj, tek da pokvasim štapove, a nakon duže pauze.Nisam neki škobaljaš, ali “žuta minuta” je davno došla, pa je bolje i ovo nego da sam otišao na bazen na Ilidži i hvatao ubačenu kaliforniju.
Voda je bila puna ribara, i poneki komad je izašao na suho.Od našeg komšije smo saznali da taj dan riba  i nije nešto naročito “radila”. Interesantno je da je mamac na “škobaljuši” – kuglica stiropora. Prošetao sam vodom da se u to uvjerim, i svi do jednog su imali stiropor kao mamac.
Jedino što sam uhvatio, a da je vrijedno pomena je
ovaj snimak.Pogledajte ga, naziv ovog snimka je “Sretnica”

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

3 thoughts on “Zimovnik kod Kaknja i riba zvana “Sretnica”!

 • Svaka čast majstore sve je bilo simpatično,ove ribe su bile baš sretnice,ali doći će i bolji komadi. Bistro majstore

 • Bistro!!! Sve je super , ti drug otčejfio , škobalj preživio. Jedino taj stiropor bode oći…. Zašto kada uzima i na fish brot…. Mi se samo tješimo da on stiropor uzima…. Da ne prićam o sistemu za to sa dvije udice… Bez uvrede , pozzz i bistro!!!

 • Bistro, Jasmine!
  Tekst je pisan prije skoro 7 godina i u tekstu “nisam neki škobaljaš” je ustvari blaža varijanta istine “lovio sam škobalja samo jednom na Krivaji”.
  A pošto nikad nisam lovio na Bosni jer sam varijanta ribolovca koji je volio ići u što veću divljinu gdje je bilo što manje ljudi, tako sam potpuno bio neupućen u sistem grabuljanja/raubanja.
  Iz teksta je trebala biti potpuno jasna moja neupućenost zbog samog čuđenja na mamac-stiropor, a poenta cijeloj vijesti je bio snimak.
  Tek kasnije sam saznao šta je, ustvari, ovaj način ribolova i vidio sisteme sa dvije-tri prazne udice kojima se ‘češljaju’ zimovnici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.