Ribolovna sezona u Jajcu narednog mjeseca – SRU “Zlatovčica” namjerava graditi mrjestilišta

JAJCE – Negodovanje članova Sportsko-ribolovne udruge Zlatovčica iz Jajca izazvala je informacija o zakonskoj obvezi polaganja ribičkog ispita s kojom su upoznati na redovitoj godišnjoj skupštini.
Ribolovna sezona počinje 1. ožujka/marta, a članovi neće moći dobiti godišnje dozvole prije nego što polože taj ispit.Postavljena su mnoga pitanja poput zašto ispit nakon toliko godina bavljenja sportskim ribolovom, što sa starim i članovima koji žive u inozemstvu, zašto je ta informacija stigla pred sam početak ribolovne sezone?
Odgovore će pokušati dobiti
na skupštini ribiča Federacije BiH. Prihvaćen je prijedlog da Udruženje plati polovicu iznosa za polaganje ribičkog ispita.Također, prihvaćeno je izvješće o radu u prošloj godini u kojem je medu ostalim rečeno kako je s Kantonalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva srednje Bosne potpisan ugovor o korištenju ribljeg fonda na period od 10 godina, a ribočuvarska služba podnijela 22 prekršajne prijave protiv nesavjesnih ribiča i jednu kaznenu zbog lova mrežom.
Prošle godine nije obavljeno poribljavanje, razlog je, rečeno je, kašnjenje JP Elektroprivreda HZ H-B s raspisivanjem natječaja, ono je planirano za kraj veljače/februara, kada će u jajačke rijeke i jezera biti pušteno oko 57 tisuća komada potočne pastrmke, zlatovčice i šarana.
Pokrenuta je inicijativa o gradnji nekoliko mrjestilišta uz pomoć jedne udruge ribolovaca iz Danske, moguće i drugih donatora. Udruga će tijekom njihove gradnje organizirati radne akcije.
M. Z. – Oslobođenje

Pročitajte i:   Saopštenje organizatora povodom veličanstvenog skupa za odbranu Neretvice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.