Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

DRUŽENJE SPORTSKIH RIBOLOVACA

Dana 03.03.2007. godine na obali Grabovičkog jezera, pored Ribarskog doma organizovano je druženje sportskih ribolovaca članova USR «Sarajevo 1906» iz Sarajeva i USR «Glavatica» iz Jablanice. Druženju je prisustvovalo oko 50-tak ribolovaca, a pored članova ova dva Udruženja na druženju su bili prisutni i predstavnici USR «Vogošća», USR «Bistro» Mostar-Sjever i USR «Mostar» Mostar, kao i predstavnici Opštine Jablanica.Druženje je upriličeno povodom otvorenja ribolovne sezone (01.03.) za 2007. godinu pa je bilo i onih koji su na kratko okušali svoje ribolovačko umjeće, ali bez uspjeha. Riba jednostavno nije htjela da uzima tog dana «kao naopako».
Druženje smo počeli na platou pored Doma i isto je proteklo u jako lijepoj i veseloj atmosferi uz šale, pjesmu i priče o ribolovu i iz ribolova. Iskoristili smo priliku kako bi, uz prisustvo Predsjednika SRS F BiH Arapović Vjekoslava, izvršili

spaljivanje još 30-tak ribarskih mreža koje su ribočuvari pronašli u Jablaničkom jezeru kako nam iste nebi smetale po prostorijama.

Na kraju smo se »preselili» u Dom gdje smo nastavili druženje uz svirku i pjesmu. Ovo je bilo jedno lijepo druženje samo je šteta što nije bilo više članova iz oba Udruženja, čemu je vjerovatno razlog i kiša koja je padala dan prije.
Svi smo se složili da ovo treba ponoviti i da ovakvih druženja treba što više. Nadamo se da na novo druženje članova ova dva Udruženja pa i članova ostalih zainteresovanih Udruženja nećemo dugo čekati.
BISTRO!
Kovach

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.