Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Midhat Midžić – ribolovački entuzijasta

Una i ribolov u srcu
Jedan od najaktivnijih ribolovaca i robolovačkih radnika u Bihaću, svakako, je i Midhat Midžić, predsjednik Sportsko-ribolovnog društva Una iz Bihaća. Povodom Dana oslobađanja Bihaća Midžić je nedavno dobio visoko priznanje Grada, i to je bila prilika da sa njim porazgovaramo i o ribolovačkom sportu.
– Kako je i kad počeo Vaš ribolov? – bilo je naše prvo pitanje.
“Ribolovom se bavim od svoje
devete godine, tačnije od 1955, jer sam rođen kraj Une i naravno to je imalo uticaja. Učestvovao sam u svim ribolovačkim i ekološkim takmičenjima i aktivnostima u ovom kraju i veliku zahvalnost za uspjehe u toj aktivnosti dugujem i pokojnom Bošku Marjanoviću. Trenutno sam predsjednik SRD Una i zajedno sa Upravnim odborom i mnogobrojnim ekološkim društvima u Krajini učestvujem u akcijama zaštite Une i njene okoline.”
– Koji su vaši najveći ribolovački ulovi?
“Potočna pastrmka od 7,5 kg i mladica od 14,5 kg.”
– Dosadašnja priznanja – bilo je naše pitanje na kraju razgovora.
“Priznanje Zlatna udica od strane SRD Una 1995. godine, kao i izbor za predsjednika SSRFBiH, a trenutno sam njegov potpredsjednik” -rekao je Midžić.
Valja napomenuti da je Midhat Midžić dao veliki doprinos u objedinjavanje entitetskih ribolovačkih saveza i stvaranje krovnog saveza za cijelu BiH, da svoja iskustva rado i stalno izmjenjuje sa mlađim ribolovcima i ekolozima i da zahvaljujući takvim aktivnostima danas sportski ribolovci i ekolozi imaju punu podršku svih gradskih i kantonalnih organa.
F. P. – Oslobođenje

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.