EkologijaNajnovije vijesti

Vitinjani vrjedniji i složniji nego ikad

LJUBUŠKI/VITINA – Nekolicina mladih entuzijasta iz Vitine nakon nedavnog pronalaska čovječje ribice u tome mjestu osnovala je ekološku udrugu “Vitina-Vrioštica” koja je u proteklu subotu odradila svoju prvu akciju. Naime, Vitinjani su za prvi potez svoje udruge odabrali čišćenje lijevog toka Vrioštice, čije se izvorište u njihovu mjestu, naziva vitinsko Vrilo. Vrilo je jedno od upečatljivijih prirodnih ljepota na području ljubuške općine, a složne mlade snage odlučile su
učiniti sve ne bi li sačuvali zdrav okoliš i prirodno okružje. Na inicijativu mlade udruge spontano se pridružio veći broj mještana koji su nesebičnom voljom pomogli u akciji, te je broj sudionika dosegao njih oko 25, koji su slobodno subotnje popodne proveli u čišćenju.
Također, pomoć za mlade aktiviste stigla je i od JKP-a Ljubuški, a lokalni vitinski ugostitelji za uloženi trud podržali su ih te počastili hranom i pićem. “Očišćeni potez nekada je bio rezervat i mrjestilište potočne pastrve i zaista je bilo potrebno raščistiti tu šikaru koja godinama nije čišćena, a čuva prirodnu ljepotu. Akciju nismo u cijelosti dovršili jer je rijeka bila godinama zapuštena i prepuštena ljudskom nemaru, pa ćemo svakako nastaviti započeto i to ubrzo”, kazao je predsjednik Udruge Petar Vištica.
Iz udruge, osim zahvala na pomoći svim sudionicima, stiže i napomena za te aktiviste, udruge ili bilo kakav oblik pomoći pojedinaca koji su se izrazom dobre volje, voljni uključiti i pomoći u cilju dovršenja ove, kao i u budućnosti planiranih akcija.
Andriana Šimić – Dnevni list

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi BiH u disciplini ‘Lov šarana i amura’

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.