Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Novosti iz SRSBiH – Startuje Premijer liga u ulovu ribe na plovak

U Parku prirode Hutovo blato, na stazi u Karaotoku, će se od 22. do 25. marta održati sva četiri kola Premijer lige ribolovačkih ekipa u ulovu ribe na plovak. Prvoplasirana ekipa će pored šampionskog pehara steći i pravo da pretstavlja našu zemlju na 27. svjetskom klupskom prvenstvu koje će se, kako smo pisali u više navrata, održati u Hutovom blatu od 2. do 10. juna 2007. godine i na kojem će učestvovati veliki broj ekipa iz više od 25 zemalja.
“Naši prvoligaši će odigrati sva četiri kola” – kaže generalni sekretar Sportsko-ribolovnog
Saveza Bosne i Hercegovine mr. Rifet Hadžihasanović – “i koplja će ukrstiti deset ekipa koje su u prethodnim predtakmičenjima stekli provoligaški status. To su: Banja Luka, Sarajevo-1906, Hazna – Gradačac, Klen – Kozarska Dubica, Prnjavor, Rudar – Kreka iz Tuzle, Drinska jezera -Višegrad, Kečiga – Brčko, Bosna – Žepče i Jelah iz Tešnja.SSRBiH će tri prvoplasirane ekipe nagraditi peharima, a ekipa koja pobijedi i stekne pravo da pretstavlja našu zemlju na 27. svjetskom klupskom prvenstvu će obaviti i pripreme u Karaotoku o našoj brizi i našem trošku” – kaže Hadžihasanović.
Na kraju možemo samo poželjeti našim prvoligašima dobro vrijeme i što bolje rezultate, naravno uz tradicionalni ribarski pozdrav: Bistro, svim premijerligašima.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.