EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

SRD “Klen” Banovići – Aktivni banovićki ribolovci

Članovi Sportsko-ribolovnog društva Klen iz Banovića poznati su po brojnim akcijama čiji je cilj uređenje ovdašnjih jezera i rijeka, njihovom obogaćivanju novim vrstama ribe te omasovljanje Društva novim članovima.
Izvedeno je nekoliko akcija na čišćenju jezera, a posebno na uređenju obala. Tako se prošlog vikenda izveli masovnu akciju na kojoj su se uređivale obale jezera Breštica nadomak Banovića, a u planu je da narednih dana slično urade i na
Ramićkom jezeru, te jezerima na kopovima Rudnika ali i rijeka koje protiču kroz banovićki kraj: Turija, Trešnjeva, Oskova…
Na akciji na jezeru Breštica odazvalo se stotinjak banovićkih ribara SRD Klen, a akciju su podržali i brojni mještani nastanjeni blizu jezera.
U SRD Klen su nam kazali da će se i ubuduće organizovati slične akcija kako bi se stvorili još bolji uslovi za bavljenje sportskim ribolovom u banovićkom kraju. Trebali napomenuti da su za svoje dosadašnje aktivnosti banovicki riblovci dobili su brojna priznanja na kantonalnim i državnim takmičenjima. Veliku pomoć banovićkim ribolovcima pružaju i Općina Banovići, općinski načelnik Pašaga Avdić, te brojna privatna preduzeća medu kojima je i Eliden.
S.K. – Oslobođenje

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.