Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Velika zainteresiranost za ribarskim dozvolama

MOSTAR – U Udruženju sportskih ribolovaca “Neretva” ovih dana se užurbano radi na pripremama za predstojeću ribolovnu sezonu na rijeci Neretvi, koja započinje od 31. ožujka.
Kako smo uspjeli doznati u ribarskom Udruženju “Neretva”, sve se odvija prema planiranom, i trenutno ovih dana u prostorijama ovoga udruženja vlada velika gužva oko vađenja potrebnih ribarskih dozvola. Zainteresiranost ribara za dozvolama je
velika, a atmosfera koja vlada je prava ribarska.
Svakodnevne akcije hvatanja krivolovaca
Iz Udruženja ribara “Neretva” poručuju da će sve učiniti kako bi spriječili krivolov na rijeci Neretvi. U prilog tome idu i brojne akcije hvatanja krivolovaca koje su članovi Udruženja uspješno proveli u posljednje vrijeme.
“Unatoč našim brojnim akcijama, broj krivolovaca se povećava, ali mi ćemo učiniti sve kako bi to spriječili. Dosad smo proveli brojne akcije hvatanja krivolovaca, a posljednju koju smo uradili je bila u ponedjeljak kada smo uhvatili nekoliko njih”, kazao nam je Josip Praljak, predsjednik Udruženja ribolovaca “Neretva”.
Ribolovne dozvole za predstojeću ribolovnu sezonu se vade svakodnevno, a cijene za njih su različite. Cijena ribolovne dozvole za umirovljenike i redovne studente iznosi 45 maraka, za žene i djecu osam maraka, a za sve ostale u stalnom radnom odnosu cijena ribolovne dozvole iznosi 75 maraka.
“Svi ribari trebaju izvaditi dozvolu, jer mi ni slučajno nećemo dopustiti ribolov na Neretvi bez dozvole”, dodao je Praljak.
Tradicionalna Ribarska večer
Prije početka ribolovne sezone, bit će organizirana i tradicionalna Ribarska večer, koja će se održati 24. ožujka u svadbenom salonu Ruža. Na ovoj večeri bit će prisutni i brojni uglednici kako iz grada, tako i iz cijele županije, pa čak i iz Federacije, i to sve zbog toga kako bi se uveličalo slavlje. Sve prisutne će ovom prigodom zabavljati Trio konoba, a cijena ulaznice iznosi 40 maraka
Piše: Dalibor Drlje – Dnevni list

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.