Скупштина СРД “Улог”- Калиновик

У Улогу је 24.02.2007.г. одржана Скупштина СРД “Улог”-Калиновик на којој су чланови овог удружења, након подношења извјештаја и свеукупне анализе досадашњег рада током ког је било евидентних резултата вриједних похвала, али и озбиљних пропуста у раду, извршила избор свог новог руководства и донијале Програм рада за 2007. годину.
У наредном четворогодишњем мандату СРД “Улог” ће руководити УО у чијем су саставу:
Ковач Вукан, Миликић Слободан, Мијановић Млађен, Сладоје Митар и Лаловић Сретко ком је повјерена улога предсједника овог извршног органа, док је функција предсједника Скупштине повјерена Сикимић Ратку.
Програм рада за 2007.годину у први план ставља унапређење рибљег фонда, пуну заштиту вода којим газдује ово СРД, с еколошког становишта и општег развоја риболовног спорта овог подручја за који постоје сви природни ресурси.“Пред нама су амбициозни програмски задаци, за чију реализацију нужна ангажованост сваког нашег члана, а ми ћемо дати све од себе да се добрим међуљудским односима, својим радом и успјесима докажемо и оправдамо указано повјерење“, захвали о се у име новоизабраног руководства и у своје име лично предсједник Лаловић Сретко.
У свом раду Удружење ће имати свесрдну подршку и помоћ Локалне управе СО Калиновик, која није изостајала ни до сада, а нарочито кад је вршено порибљавање. ”
Свака еколошка акција у смислу очувања, заштите презентовања и искориштења природних благодети, прије свега горњег тока Неретве, апсолутно чисте ријеке лишена било каквог вида загађења чија се вода може пити, те очаравајућих језера, Кладопољског, Гвозна и Црвањског језера ће бити на сваки начин подпомогнута. Ловни и риболовни туризам, у комерцијалном смислу, имају ријетке природне предуслове који омогућавају реалну перспективу и дају шансу развоју Општине и бољег живота њеног становништва., зато сууграђени у пројекте чија је реализација кренула и већ се очитују први значајни резултати“, рекао је у свом обраћању Скупштини Начелник СО Калиновик господин Славко Сладоје, који је за “прву руку”, уручио Удружењу одобрење за кориштење просторија у Улогу.
Активан учесник у Скупштини је био и господин Ђорђе Клепић, предсједник ИО СРС РС и активни предсједник СРС БиХ који је такође обећао свесрдну помоћ од оба Савеза, нарочито кад је поробљавање у питању и организовање значајних риболовних такмичења. Он је дао пуну подршку новом руководству и нада се да ће се оно доказати већ на Републичким такмичењима и у “Fly fishingu”  за сениоре и јуниоре, те “Лов пастрмке на дивљим водама” за сениоре, који су планирани и кандидовани на такмичарској стази посебног ревира “Улог”, и тако дати значајан допринос прогресивности и развоју риболовачког спорта и туризма не само калиновачке оопштине, него уопште.
Предраг Даничић

Pročitajte i:   Hiljade tona uginulih sardina prekrilo plažu u Japanu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.