Najnovije vijestiTakmičenja

Okončana Premijer liga u ribolovu – SRD Jelah šampion BiH

Šampionska ekipa je osvajanjem prvog mjesta stekla pravo da pretstavlja BiH na SP u Karaotoku od 2. do 10. juna 2007.
U Parku prirode Hutovo blato na stazi Karaotok, od 22. do 25. marta održano je takmičenje prvoligaških ekipa BiH u ulovu ribe na plovak. Mada je vrijeme bilo kišovito i hladno, ribolovci su zabilježili dobre rezultate. Pravo iznenađenje su priredili ribolovci Sportsko ribolovnog društva Jelah iz Tešnja koji su osvojili prvo mjesto, iako su ekipe iz Banja Luke i Sarajeva bile favoriti.
Konačni redoslijed nakon četiri kola: 1. SRD Jelah-Tešanj (10.250 poena), SRU Klen-Bosanska Dubica (6.340 poena), SRD Bosna-Žepce (4.980 poena), dok je pretposljednje i posljednje mjesto pripalo ekipama Sarajevo-1906 i Banja Luke. Ekipe iz Prnjavora, Višegrada, Brčkog i Tuzle su otkazale učešće u ovom prvoligaškom okršaju, pa će se među njima najverovatnije i tražiti ekipe koje će se preseliti u niži rang, o čemu će konačnu odluku donijeti Takmičarska komisija SRSBiH.
“Prema onome što smo vidjeli i što smo čuli od brojnih ribolovaca pristiglih iz Srbije i Hrvatske” – kaže sekretar SRSBiH Rifet Hadžihasanović, “u Hutovom blatu ima dosta ribe i staza je veoma dobro izgrađena, pa se BiH neće obrukati prilikom održavanja 27. svjetskog klupskog prvenstva u ulovu ribe na plovak, koje će se održati, kao što je poznato, u Karatoku od 2. do 10. juna ove godine.”
Inače, šampionska ekipa SRD Jelah je osvajanjem prvog mjesta u Premijer ligi stekla pravo da pretstavlja BiH na SP, što za ovu šestočlanu ekipu pretstavlja veliki uspjeh i nagradu za sav trud koji su uložili u pripremama za ovo takmičenje.
Valja reći da su tri prvoplasirane ekipe osvojile prelazne pehare, a svi učesnici medalje. Ova prilika je iskorištena i za sjednicu IO SRSBiH na kojoj su utvrdili dnevni red Skupštine Saveza koja će se u Sarajevu održati 14. aprila ove godine.
Oslobodjenje, rubrika “Lov i ribolov” – Alija Pušina
Ostatak slika možete pogledati u “Galeriji slika” na OVOM LINKU

Pročitajte i:   Obavještenje: Promjena termina održavanja Prve lige SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.