Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održano općinsko takmičenje u sportskom ribolovu – najbolji Husein Velić

Na lokaciji kod Rudnika na rijeci Glini u nedjelju, 01. aprila, održano je općinsko takmičenje u sportskom ribolovu u organizaciji Ribolovnog društva “Štuka”. Lovilo se udicom na plovak, a na takmičenju je nastupilo 62 ribolovca, članova Ribolovnog društva.
Takmičilo se u tri dobna uzrasta. U kategoriji pionira učešće su uzela 4 takmičara, Dino Čejvanović, Ibrahim Jusić, Ahmet Huskić i Emil Pajazetović. Najmladji ribolovci, nažalost, nisu uspjeli ostvariti niti jedan ulov, tako da u ovoj kategoriji nismo vidjeli pobjednika.
Kod juniora nastupilo je svega dva takmičara, a Faruk Trgić osvojio je prvo mjesto. Drugi je bio Elmir Velić.
Kod seniora, prvo mjesto i pehar osvojio je Husein Velić, drugi je bio Dino Miljković, a treće mjesto pripalo je Izetu Velagiću. Pehar za prvog ulovljenog šarana na takmičenju pripao je
Asimu Pajazetoviću – Braci.
Svi učesnici dobili su zahvalnice za učešće na takmičenju, a zahvalnice od strane Ribolovnog društva “Štuka” su uručene i općinskom načelniku Admilu Mulaliću, predsjedniku općinskog sportskog saveza Sulejmanu Behriću, kao i brojnim donatorima društva. Zahvaljujući lijepom vremenu, takmičenju je pored ribolovaca prisustvovalo i stotinjak gradjana, a za sve posjetioce organiziran je ručak.
Autor: Hasan Mujakić – www.radiovkladusa.ba

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.