Najnovije vijestiOstale vijesti

Ribolovna zona Buško jezero

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije jučer je u Livnu održana prezentacija “Ribolovno-gospodarske osnove za ribolovnu zonu Buško jezero”.
Projekt su prezentirali mr. Jerko Pavličević, zamjenik predstojnika Zavoda za ribarstvo, ekologiju i zaštitu Agronomskog fakulteta u Mostaru, i asistentica na tome fakultetu prof. Danijela Petrović.
“Na ovoj prezentaciji pokrenuli smo inicijativu da se na vodnom resursu Buškom jezeru konačno zavede red, budući da je u proteklom razdoblju na tim vodama vladao nered
u eksploataciji ribljeg fonda”, istaknuo je Stjepan Matković, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije.
Agronomski fakultet iz Mostara daje stručne smjernice u pogledu ponašanja kada je u pitanju riblji fond u Buškom jezeru, a namjera je preći na intenzivno gospodarenje u ribolovnim vodama.
Potrebno je dogovoriti sa općinama Livna i Tomislavgrada da Buško jezero postane jedna ribolovna zona, kazao je ministar Matković.
(Fena)

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.