Prvo udruženjsko takmičenje u fly fishingu – USR “Krušnica”

Prvi put u povjesti U.S.R. “Krušnica” održano je udruženjsko takmičenje u Fly fishingu.Na takmičenju smo imali goste iz Bihaća, Novog Grada i udruženja iz Bosanske Otoke, čiji plasmani nisu ulazili u krajnji rezultat takmičenja nego su lovili za svoju dušu i upoznavali vodu.
Šta znači upoznavati Krušnicu?
Znači samom sebi dokazivati koliko si savladao mahanje, svoje znanje preispitati na bistroj vodi na kojoj se vidi dno i na 5 metara dubine.
Rezultati samog takmičenja su zadovoljavajući a to znači da je prvak
Džigumović Dževad – Ronaldinjo ulovio za tri sata lova 3 m i 14 cm dužnih ribe, a drugoplasirani Harbaš Hikmet 2 m 42 cm i Bećirević Suad 2 m 14 cm.
Ribe su u prosjeku bile dužine od 25-45 cm.Ribolovci koji se bavi Fly Fishingom znaju kakvo je zadovoljstvo i čar loviti lipljena dužine 40-45 cm a takvih lipljenova za vrijeme takmičenja ulovljeno je oko 15 komada.Prosjek ulovljene ribe po takmičaru izišao je na 120 cm dužnih.Imajući u vidu da je Krušnica nadolazila, a mi koji lovimo na Krušnici znamo da tada lipljen i pastrmka puno slabije rade, rezultat je odličan.
Ove fotografije pokazuju šta je lovljeno, a komentari takmičara i gostiju su da jedva cekaju 12. maj i zvanični ovor revira.
REVIR u Fly Fishingu na rijeci Krušnici zvanično će biti otvoren 12.05.Cijena u reviru je 10 EUR ili 20 KM.Lovi se humanom udicom bez kukica.Može se ponijeti kapitalni lipljen duine preko 50 cm što nije rijetkost i to jedan komad u toku godine.Sa ovim slikama i ovom reportažom ujedno pozivamo sve zaljubljenike Fly Fishinga na rijeku Krušnicu.
Telefon na koji se možete obratiti je 061 476 141 Harbaš Hikmet, ribočuvaru Džigumovic Sejadu (Rambo) na 061-770-841 ili predsjedniku udruženju Tatarević Nijazu na telefon 061-144-193.
Bistro!!!

Pročitajte i:   Škola ribolova u sarajevskoj Općini Novi Grad - Diplome dobilo 17 polaznika škole

One thought on “Prvo udruženjsko takmičenje u fly fishingu – USR “Krušnica”

 • 10. Januara 2010. at 23:17
  Permalink

  Postavio Marinko 08 May, 2007
  Sve cestitke za ovo.Pozdrav,bistro i nastavite tako.

  ————————————————————

  Postavio diver 08 May, 2007
  Sve se moze kad se hoce ova je ekipa to i pokazala ,te je od krusnice ponovo stvorila jednu od najatraktivnijih rijeka na nasim prostorima.
  bistro od DIVERA

  ————————————————————

  Postavio Guest 08 May, 2007
  PRIDRUZUJEM SE CESTITKAMA I DRAGO MI JE DA SE OVAKO NESTO DESAVA I KOD NAS.
  BISTRO OD ZANDERA!

  ————————————————————

  Postavio alar 08 May, 2007
  ETO KAKO TO RADE PRAVI MAJSTORI CESTITKE DZIGUMU NA OSVOJENOM PRVOM HIKI NA DRUGOM I SUDI NA TRECEM MJESTU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.