Najnovije vijestiTakmičenja

Dvije vijesti o istom – Udruženjsko takmičenje USR “Una” iz Bihaća

Članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Una” iz Bihaća proteklog vikenda su čistili obale i korita rijeke Une. Pored toga, organizirali su druženje i takmičenje ribolovaca u lovu ribe na plovak. Družio se i Muhamed Džaferagic, koji iza sebe ima 45 godina ribolovnog “staža”.
Muhamed kaže da mu je u sjećanju ostao nastup sa takmičenja na Siciliji, kada mu je, kako kaže, oduzet ulov težak više od sedam kilograma. – Svojom udicom uspio sam uloviti šarana teškog sedam kilograma, da bi organizatori odmah došli do mene i rekli da je to ulov jednog Italijana. Pitao sam ih kako je
njegova riba završila na mojoj udici, ali oni su tvrdili da je šaran njegov i oduzeli mi ga – prisjeća se Džaferagic.
Na druženju kraj Une smo zatekli i pjevača Džeronima koji je takodjer zabacio štap.
EM. – SAN
NEZAVISNE
BIHAĆ – Udruženje sportskih ribolovaca “Una” iz Bihaća organizovalo je juče klupsko takmičenje i druženje na Midžića jezeru, u naselju Privilica.
Prelijep majski dan s ljetnom temperaturom privukao je na takmičenje brojne ribolovce. Sreća se prvo osmijehnula Osmanu Bašagiću, koji se s ribarskim štapom druži već 27 godina. Izvukao je iz jezera linjaka.
Midžića jezero je locirano neposredno uz Unu i bogato je ribama nekarakteristicnim za kraške vodotoke: šaranom, somom, štukom, amurom i linjakom.
M.K. – NEZAVISNE


Pročitajte i:   Donji Vakuf: Održan Kup 'Open Ajvatovica 2024'

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.