S.R.D. “Jelah” Tešanj – Osvajaju nagrade i uređuju rijeku Usoru

Ekipa_SRD_Jelah_Tesanj2.jpgNakon uspješno izvedenih eko-akcija na obalama Usore u blizini Jelaha održano je i sportsko nadmetanje ribara
Blizu 180 članova Udruženja sportskih ribolovaca Tešanj – Jelah ne prestaju sa svojim aktivnostima u kojima imaju odista mnogo uspjeha. Upravo su završili akciju čišćenja obala rijeke Usore, otklonili deponije smeća, te u potpunosti uredili ribarsku stazu koju su izgradili prije nekoliko godina na obalama rijeke Usore u blizini Jelaha. Pored toga, ovdašnji ribolovci organiziraju stalnu edukaciju mladih ribara kojih je, također, na obalama rijeke Bosne i Usore sve više.
Svoje aktivnosti su krunisali i

osvajanjem prvog mjesta na državnom prvenstvu u ribolovu koje je nedavno održano u Hutovom blatu. Članovi pobjedničke ekipe pripremaju se i za nastup na svjetskom prvenstvu u Hutovom blatu koje treba da se održi od 2. do 10. juna ove godine.
U okviru svojih aktivnosti nakon uspješno izvedenih eko-akcija, kako je ustvrdio predsjednik Udruženja sportskih ribolovaca Tešanj – Jelah Hilmija Širbegović, na obalama rijeke Usore u blizini Jelaha održano je i sportsko nadmetanje ribara članova ovog udruženja. Kako se i očekivalo, postignuti su uglavnom očekivani rezultati. U seniorskoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Nusret Gopo, drugi je Kenan Širbegović, dok se na treće mjesto plasirao Nermin Piknjač. U kadetskoj konkurenciji najuspješniji ribolovac na području tešanjske općine je Belmin Mustajbašic, drugi je Haris Gopo, dok se na treće mjesto plasirao Kasim Čaušević. U juniorskoj konkurenciji prvi je Kemal Pilav dok je za najmladjeg sportskog takmičara u ribolovu proglašen Ajdin Mustajbašić.
M.Al. – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Bilten Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na hranilicu - Feeder

One thought on “S.R.D. “Jelah” Tešanj – Osvajaju nagrade i uređuju rijeku Usoru

  • 31. Januara 2010. at 23:20
    Permalink

    haha vidi ja najjači,ma nema štta i sad sam najjači,pozdrav svim ribolovcima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.