U.S.R. “Una” Bihać – Međunarodno takmičenje mušičara

Čine se napori u što boljoj organizaciji manifestacije u lovu ribe vještačkom mušicom, koje će se održati 26. i 27. maja u Kulen-Vakufu
Nedavno je održana Izvještajno-izborna skupština Udruženja sportskih ribolovaca Una iz Bihaća na kojoj je izabrano rukovodstvo, Izvršni odbor i predsjednik, kao i članovi komisija za takmičenje, marketing, poribljavanje i zaštitu okoline.
“Naše glavne aktivnosti su u što boljoj organizaciji predstojećeg međunarodnog takmičenja u lovu ribe vještačkom mušicom, Fly Fishingu, koje će se održati 26. i 27. maja u Kulen-Vakufu. Očekujemo veliku materijalnu i drugu pomoć od pokrovitelja ovog takmičenja Općine Bihać, odnosno njenog načelnika Hamdije Lipovače. Očekujemo veliki broj učesnika iz mnogih zemalja u svijetu, a već su pristigle prijave ribolovaca iz
Mađarske, Italije, Kanade… Također, ulažemo napore za što uspješniji nastup našeg takmičara Seada Alijagića na Svjetskom prvenstvu u Fly Fishingu, koje će biti održano u Finskoj, kao i invalidne sekcije koja, usput, čini i reprezentaciju BiH, koja će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u ulovu ribe na plovak koje će se održati u Belgiji. Ne mogu a da ovom prilikom ne spomenem i aktivnosti koje provodimo na izgradnji Ribolovnog doma jer nam je to od izuzetne važnosti obzirom da imamo više od hiljadu članova” – kaže predsjednik USR Una Denijel Selimović.
Valja pomenuti da se u junu očekuje dolazak i predsjednika Svjetske turističke organizacije, koji će pored staze obići ribolovačke revire i turističke kapacitete koje nudi ovaj kraj, odnosno Krajina u cijelosti. Krajišnici su, naime, kod ove turističke asocijacije aplicirali sa svojom ponudom u kojoj su predstavili turističke i ribolovne mogućnosti Une, Unca, Klokota i ostalih sportsko-turističkih mogućnosti ove regije, te očekuju pozitivne reakcije od ove asocijacije.
“Sve ove naše mogućnosti i napori mogu pasti u vodu ukoliko ne stanemo u kraj ribokradicama, kojih je sve više. U ovome očekujemo veću pomoć od nadležnih sudskih organa, jer je naše društvo, naprimjer, do sada podnijelo više od 400 prekršajnih prijava, a da to nije ili je slabo sankcionisano” – završava novoizabrani predsjednik USR Una iz Bihaća Denijal Selimović.
F. P. – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Škola ribolova u sarajevskoj Općini Novi Grad - Diplome dobilo 17 polaznika škole

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.