Najnovije vijestiOstale vijesti

Ribolovci u humanitarnoj akciji

Da mi ribolovci imamo srce kao autobus i da smo humani dokazano je mnogo puta, a ova vijest je još jedan u nizu dokaza za to. Dana 11.11.2007.godine na obali Grabovičkog jezera u Jablanici sastala se ekipa ribolovaca iz Vogošće i Jablanice koju su sačinjavali Gljiva Salem, Hamzić Sefer, Đelmo Sabahudin-Sudo, Saltaga Adis-Ado, Salihamidžić Nermin-Nono, Morić Ahmet i moja malenkost.

Uz lijepo druženje i poneku rakijicu bilo je i dobre pjesme, a nije manjkalo ni ulova. Nakon ribolova sastali smo se kod Ade u objektu gdje je pripremio ribu koju smo ulovili. Te večeri došli smo na ideju da iskoristimo svoja poznanstva i organizujemo humanitarni koncert za pomoć dvogodišnjem dječaku Vila Harunu koji boluje od karcinoma oka i koji se nalazi na liječenju u inostranstvu. Naljutilo nas to što u Jablanici ima oko 30 nevladinih organizacija i samo se Vijeće mladih sjetilo da organizuje jednu skromnu žurku, a prihod od ulaznica je namjenjen za malog Haruna. Odlučili smo da stvar uzmemo u svoje ruke i mi, obična “raja” uradimo nešto. Proradili su telefoni i za pola sata već je bilo dogovoreno mnogo toga. Iako smo svi pojedinačno,naravno svak prema svojim mogućnostima učestvovali u akciji pomoći ovom dječaku, kao i većina naših sugrađana ipak se, na naše oduševljenje, u akciju uključilo mnogo ljudi. Prvo sam pozvao svog prijatelja Husrep Aida, mladog muzičara koji još traži svoje mjesto na “estradnom nebu” (momak je od rođenja slijep) i predložio mu da bude u organizacionom odboru te da nam svojim učešaem uveliča ovaj koncert što je on sa oduševljenjem prihvatio. Aktivnosti na organizaciji navedenog koncerta su u toku, a cjelokupan iznos od prodatih ulaznica ide malom Harunu.

Pročitajte i:   USR 'Bioštica' i Ribomaterijal 'Stream Tackle': Poziv na 8. Stream Fishing Cup - Bioštica 2024 na rijeci Bioštici

One thought on “Ribolovci u humanitarnoj akciji

 • Postavio Kovach 14 November, 2007
  Hvala prijatelji, mi ribari stvarno jesmo posebni. Ukoliko neko ima želju da se uključi u humanitarnu akciju i pomogne ovom dvogodišnjem dječaku može to učiniti ako pozove broj 090 291 003 i na taj način donira 2 KM za njegovo liječenje.
  __________________________________________________
  Postavio ZANDER 13 November, 2007
  BARVO MOMCI,MI RIBARI SMO POSEBNA NACIJA.
  __________________________________________________
  Postavio Seha 13 November, 2007
  Ovaj gest je za svaku pohvalu.
  __________________________________________________
  Postavio diver 13 November, 2007
  Svakla cast momci eee da su svi ko ribari ……..
  __________________________________________________
  Postavio hero 13 November, 2007
  svaka cast ljudi,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.