S razlogom predstavljamo: Oni su naši prvaci! (IV)

ELDINA OKIĆ – PRVAKINJA BIH U ULOVU RIBE NA PLOVAK ZA 2007 GODINU
Kada jedna djevojka za 3 sata takmičenja ulovi 21,700 kg ribe u konkurenciji sa ostalim vrhunskim takmičarkama, u meču gdje se odlučuje o prvaku drzave, i iza sebe ostavi ubjedljivo sve kolegice na stazi, sigurno i bez pretjerivanja možemo reći da je prava šampionka. To može samo Eldina Okić, seniorka, reprezentativka Bosne i Hercegovine u ulovu ribe na plovak i aktualna prvakinja države.

Eldina Okić rodjena je 15.juna 1981 godine u Tuzli. Student je na filozofskom falultetu u Tuzli. Sportskim ribolovom se bavi od 1996 godine. Njen otac i tadašnji sekretar SRD “Rudar-Kreka”, Ibrahim Reić su “krivi” što se opredjelila za ovaj sport i do danas u njemu ostala.

Član je SRD “KLEN” Banovici.Pet zadnjih godina sve njene kolegice, na kraju liga takmičenja gledaju joj u leđa.Ova skromna djevojka ne zna za poraze.

Pročitajte i:   Ribolovac Husein Kurtić: Ovo je najbolje za smirenje

Za reprezentaciju BiH nastupila je na svjetskom prvenstvu 2001 u Kutini Hrvatska, 2002 godine u Kostanjevici Slovenija, 2003 godine u Engleskoj.2004 godine zbog nedostatka sredstava svoje mjesto u reprezentaciji prepustila je drugima, 2005 godine bila je na Jarunu-Zagreb, da bi ponovo 2006 godine morala da ostane kod kuće i ne putuje u Portugal, jer seniorke nisu otišle na olimpijadu u Portugal.

Nepravda prema ovoj vrsnoj takmičarki nije ispravljena niti kada je dobivala razna priznanja od sportskih saveza Tuzlansko-Podrinjskog kantona, niti kada su je se sjetili iz USR “Rudar-Kreka u povodu 80 godina rada, a ni 2006 godine kada je proglašena sportistom godine u općini Banovići.

Znala je Eldina boriti se i voditi Takmičarsku komisiju kantona, nastupati u seniorskoj (muškoj) ligi (Mekolj) kada u klubu nisu imali dovoljno vrsnih takmičara, a radilo se o kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu BiH.

I tada je bila među prvima i dokazala svoj neizmjerni talenat i volju.

Pročitajte i:   1. Kup Jadransko podunavskih zemalja u disciplini SPIN

Biti će prilike Eldina već iduće godine. Samo uporni uspiju i dokazuju da su najbolji.

E, tu za našu Eldinu, što narod kaže “nema zime”.

BISTRO ELDINA !!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.