Projekt “Una AvanTurizam”

U okviru projekta “Una AvanTurizam”, 03.i 04.12.2007.godine, održana je Prva radionica koju je organizovala općina Gračac i projektni tim kao glavni nosioci Projekta.
Na ovoj radionici ,čija je tema bila “Upravljanje projektnim ciklusom” sudjelovali su kao partneri u Projektu predstavnici Općine Bihća, Turističke zajednice Unsko sanskog kantona i predstavnici Udruženja sportskih ribolovaca “Una” Bihać .Projekt je u sklopu CARDS program dodjele bespovratnih sredstava za projekte prekogranične saradnje između Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Po planu projektne dokumentacije prva aktivnost implementacije ovog projekta kreće sa poribljavanjem

 rijeke Une u pograničnom dijelu BIH i Hrvatske sa Udruženjem sportskih ribolovaca “Una” Bihać i udruga “Pastrva” iz Srbca.Poribljavanje pograničnog dijela biće sa authotonom potočnom pastrmkom i lipljenom.Na radionici su dogovorene aktivnosti, a plan poribljavanja ce biti urađen od strane USR “Una” Bihać, usaglašen sa partnerima u projektu.
Radionicu, koja je bila za svaku pohvalu,je vodio Andrija Vranić, a na kraju radionice svaki učesnik prezentirao jedan projekat po sopstvenom izboru kao primjer stecenog znanja na radionici u izradi projekata CARDS-a.

Pročitajte i:   U Višegrad stigao brod za čišćenje plutajućeg otpada iz Drine

Tekst i fotografije DenijaSelimović


One thought on “Projekt “Una AvanTurizam”

  • 1. Marta 2010. at 09:56
    Permalink

    Postavio hero 15 December, 2007
    Ponekad mi se cini da je i ovo politika mlatni pare dok se moze. Sve ko nesta rade raspisu tkzv. tendere i kad im posaljes ne udostoje se ni da ti se jave, i bar kazu hvala al niste prosli, blablabl

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.