KrivolovNajnovije vijesti

Mrežari ne miruju, a bogami ni ribočuvari!!

Iako je loše vrijeme i veoma hladno krivolovci nikad ne miruju. I kako jedan od njih nedavno reče “SAD JE NJIHOVA SEZONA”. Naravno, zbog lošeg vremena malo je ribolovaca koji se odluče da odu na Jablanieko jezero i mrznu se pored vode, a nivo vode je do nazad par dana bio mali tako da je sva riba došla “na usko” kako mi to imamo običaja reći. Tako mrežari mogu slobodno bacati mreže bez velike bojazni da će ih neko vidjeti, a i ulovi su veći.
U zadnjih mjesec dana što zbog lošeg i hladnog vremena, što zbog Nonine bolesti (prehlade i bolova u koljenima) smanjene su akcije riboeuvarske službe. Ipak u zadnjih petnaestak dana u dvije akcije pronađeno je deset mreža od kojih nijedna nije bila dužine ispod 70 metara.

Otprilike je zapljenjeno oko 900 m mreže, a u njima je pronađeno nekoliko većih primjeraka smuđa koji na žalost nisu mogli biti vrađeni u jezero jer su uginuli. Jedan je imao oko 4, a drugi oko 5 kg. Pored toga pronađeno je mnogo pastrmke koja je ubačena u zadnjem poribljavanju, ali je 95% spašena i puštena nazad kao i nekoliko linjaka i manjih primjeraka smuđa. Sve u svemu zadovoljni smo, a nek ni mrežari nisu rahat.Prije tri dana u redovnom obilasku pronađen je jedan ribolovac koji je lovio ribu u zabranjenom reviru i protiv njega je podnesena prijava nadležnoj inspekciji.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

One thought on “Mrežari ne miruju, a bogami ni ribočuvari!!

 • Pregledano: 318 puta
  ______________________________
  Postavio meeps 03 January, 2008
  samo tako nastavite
  ______________________________
  Postavio Miodrag 14 December, 2007
  neka, svaka čast.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.