Amir Bešic vratio ulov u vodu

Na lokalitetu Dobrinja ispod Visokog poznati ribolovac tog kraja Amir Bešić ovih je dana upecao šest škobalja i, kako to rade pravi sportski ribolovci, nakon fotografisanja, ulov je vraćen u vodu.
– Čest sam gost obala Bosne. Volim prirodu, druženje, ali i pecanje, koje je moj najomiljeniji hobi. U posljednjih nekoliko dana za udicu se kače škobalji, ali je ovo mjesto poznato i po kapitalnim šaranima – objasnio nam je Bešić.
I. B. – Dnevni avaz

Pročitajte i:   Fotografije krivolova na području Zavidovića i Kaknja

One thought on “Amir Bešic vratio ulov u vodu

  • 1. Marta 2010. at 11:01
    Permalink

    Pregledano: 330 puta
    __________________________________
    Postavio StariAlas 02 January, 2008
    Bistro,
    Amire svaka ti cast, tako i treba, neka mladzi narastaji ribolovaca uce kako da se ponasaju i sacuvaju nase rijeke.
    __________________________________
    Postavio Seha 01 January, 2008
    Nemoj tako Eso. I sam znas da se u cijelom svijetu lovi mec tehnikom i na kraju riba vaga i pusta nazad nakon fotografisanja. Mozda covjek ima takmicarsku cuvarku koja neostecuje ribu. U svakom slucaju i da je laz dobro zvuci da je riba nakon slikanja vracena !
    Ako nista ostaje poruka koju ce neko od mladje raje shvatiti kao ribolov je sport a ne meso na stolu.
    Ovo je moje misljenje. Bistro
    ________________________________
    Postavio Esso 01 January, 2008
    Ija bih se pridružio čestitkama kada bih znao da su ti škobalji koje drži u ruci, živi. Nije mi jasno, ako je puštao, otkud mu dvije ribe za slikanje. Ako ih je držao u čuvarici, onda ih nije imao namjeru ni puštati. Na dušu mu.
    ________________________________
    Postavio Seha 01 January, 2008
    Svaka ti cast ljudino. Da je bogdo ovakvih ribara vise nebi se nametalo pitanje stace nasa dijeca loviti u buducnosti (sporete kese ambalazu ili nesto sasvim trece)..
    Bravo majstore i nek je bistro u svim narednim izlascima na vodu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.