Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

NA OPROŠTAJU SA 2007. GODINOM I UZ DOČEK 2008. GODINE

Na kraju svake godine, sumiramo rezultate, uspjehe i neuspjehe.Naš Sportsko ribolovni savez Bosne i Hercegovine zaključuje ovu godinu sa slijedećim……….
SKUPŠTINA SRS BIH I PRIPREME ZA 27. WCFC
2007 godina počela je usvajanjem Planova i programa rada. Sumirali smo rezultate iz 2006 godine i pripremali se za organizaciju najveće sportsko ribolovne manifestacije, koju je organizovao naš savez – 27. Svjetskog klupskog prvenstva u sportskom ribolovu. Skupština SRS Bosne i Hercegovine, održana je 14. aprila/travnja i opredjelila se da se akcenat aktivnosti saveza da ovoj sportskoj manifestaciji koja nas je cekala u vremenu od 10- 14 juna/lipnja na Karaotoku. U međuvremenu iz Praga sa kongresa CIPS 17. maja/svibnja stigla je vijest da smo dobili organizaciju 16. Evropskog prvenstva u Fly Fishingu 2010 godine. Potvrda da smo iako mala zemlja, priznati i da u naš CIPS u savezu imaju povjerenje.
ORGANIZACIJA I TAKMIČENJE NA 27. SKP ( 27.WCFC) KARAOTOK BIH
Skepsa oko uspješnosti organiziranja, i strah da nećemo uspjeti organizovati uspjesno, 27. svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu, nestali su kada su prvi takmičari stigli na Karaotok- Čapljina. Družili smo se sa svjetskom majstorima 7 dana, a 50 hiljada posjetilaca, najbolja su potvrda da smo uspjeli. Brojne čestitke učesnika takmičenja iz 25. zemalja i međunarodnog saveza, sjedišta CIPS, suorganizatora, sponzora, i svih onih koji su pomogli ovu manifestaciju su garant da zajednički možemo sve. Nisu tih dana bile prisutne nikakve podjele i osobni interesi. Uspijeh je tim veći kada znamo da je naša ekipa “Jelah Tešanj” osvojila 4. mjesto na svijetu, sto je nas najveći ekipni uspijeh i dar te ekipe za uloženii trud svih nas, našeg saveza.
MEĐUNARODNI NASTUPI SELEKCIJA SRS BIH U 2007. GODINI
Prvi su ove godine nastupili od 23-27 maja članovi SRD “Bistro” Zenica na KUP-u.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

Podunavsko- Jadranskih zemalja u Sloveniji Ptuj, boreći se za boje naše zemlje. Slijedi nastup naših na Karaotoku i veličanstven nastup ekipe “Jelah Tešanj”, da bi samo sedam dana iz daleke Finske Fly Fishing reprezentacija obradovala nas 12 mjestom u svijetu. Invalidi su u julu bili na svjetskom prvenstvu u Belgiji. Reprezentacija u ulovu ribe na plovak predstavljala nas je na 54. svjetskom prvenstvu u Mađarskoj, da bi reprezentativne nastupe za 2007 godinu završila reprezentacija u ulovu šarana i amura na 9. svjetskom prvenstvu u Beogradu. Koliko smo zadovoljni nastupima naših, potvrdit ce vrijeme, i ako iz grešaka budemo znali izvući poruke.
LIGA TAKMIČENJA U 2007. GODINI
Takmičenja u 2007. godini u ligama koje organizuje SRS Bosne i Hercegovine organizovali smo prema mogućnostima.od drustvenih, regionalnih, entitetskih do državnih. Na nivou SRS BiH organizovali smo: Prva liga za seniore ekipno u ulovu ribe na plovak, Premijer liga u Fly Fishingu za seniore, Premijer liga za sve kategorije u ulovu ribe na plovak. Organizovana je Premijer liga šarandzija, a po prvi put zajednička Premijer liga invalidnih osoba, te KUP BiH u ulovu ribe na plovak za sve kategorije. Istina bilo je propusta, u organizaciji finansiranju, neke lige su se samofinansirale, druge nisu, ali daleko je više zajedništva, nego prethodnih godina, uvažavanja i tuđih mišljenja, druženja. Mladima se jos uvijek nedovoljno poklanja pažnja. U našim društvima ne jenjava entuzijazam. Sve je više organizovanja pozivnih turnira, kupova gradova u sportskom ribolovu, sto je dobar znak i jedna nova promocija našeg sporta.Kuriozitet je i organizacija prvenstva Mađarske u Fly Fishingu na našoj UNI. Mnoge novine najavljuju se i za 2008 godinu. Pobjednicima i prvacima BiH za 2007. godinu još jednom najiskrenije čestitke, a nama svim ostalim poziv za nova takmičenja u 2008 godini.
SUMIRANJE REZULTATA – NA KRAJU 2007. GODINE
Decembar/Prosinac mjesec je kada svi svodimo račune. Održane su Skupštine SRS Federacije BiH u Novom Travniku, te Skupštine SRS Republike Srpske u Tesliću, analizirano što nije valjalo, a što bi trebalo činiti u 2008 godini , da bi naša ribarska zajednica u 2008 godini zadržala trend razvoja i uspijeha. Utvrdili smo Programe rada,donijeli Financijske planove, utvrdili cijene dozvola, članskih doprinosa, Planove poribljavanja i zaštite ribljeg fonda. Poslova će sigurno uvijek biti, predstoji nekim udruženjima borba za vode, zaštitu od krivolovaca, tu smo da ih zajednički rješavamo. Novi ljudi koji su izabrani u Upravne odbore, ništa neće uraditi bez naše pomoći, našeg osobnog angažmana, zato ih podržimo i pomozimo da zajednički uspijemo. Zato i postoji savez.
PREDSJEDNIK SRS BiH
Našem predsjedniku krovnog saveza gosp. Đordju Klepiću, hvala za izuzetan angažman na unapređenju i razvoju saveza, a novom, budućem, gosp. Batotiću Mehmedu , poruka da samo svi zajedno možemo uspjeti, te da se u tom smislu vodi politika krovnog saveza.
WEB PORTAL SRS BiH
Svim posjetiocima portala, www.srsbih.com , suradnicima, koji su svojim prilozima pomogli da za 490 dana postojanja portala ostvarimo 203.000 posjeta, mnogo zdravlja i sreće u 2008 godini. Ovaj portal je otvoren za sve sportske ribolovce, zato se pridruzite njegovom uređivanju, šaljuci priloge iz vaših udruženja, sa takmičenja, sastanaka itd.
BISTRO !!!
www.srsbih.com

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

One thought on “NA OPROŠTAJU SA 2007. GODINOM I UZ DOČEK 2008. GODINE

 • Pregledano: 313 puta
  Postavio Dule-Bijeljina 25 January, 2008
  Đoko je najveći entuzijasta
  i neponovljiv
  Bistro svima
  DULE BN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.