PORIBLJAVANJE “Una AvanTurizam”

U okviru projekta „Una AvanTurizam“, 22.12.2007 izvršeno je poribljavanje rijeke Une, na području ušća rijeke Krke u Unu južno deset kilometara od Martinbroda. Poprojektnoj dokumentaciji poribljeno je sa autohtonom ribom pastrmkom i lipljenom od poznatog proizvođača ribogojilišta d.o.o.Riz Krajina Martin Brod. Samom činu poribljavanja prisutan je bio i projektni tim kao glavni nosilac projekta i partneri u Projektu predstavnici Udruženja sportskog ribolova“ Una“ Bihać .
Projekt je u sklopu CARDS programa dodjele bespovratnih sredstava za projekte prekogranične saradnje izmedu Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Po planu projektne dokumentacije, prva aktivnost implementacije ovog projekta bilo je poribljavanje rijeke Une u pograničnom dijelu BIH i Hrvatske sa Udruženjem sportskih ribolovaca „Una“ Bihać i udruge “Pastrva” iz Gracca.
Plan poribljavanja urađen je od strane USR „Una“ Bihać i usaglašen sa partnerima u projektu te u potpunosti ispoštovan po programu CARDS-a.
Iduće godine biće poribljavanje druge tranše.
Po završenom poribljavanju nastavljeno je druženje u prostorijama udruge Pastrva uz domaću ličku šljivu i pečenu jagnjetinu.
Slike sa ovih aktivnosti možete pogledati u Galeriji slika.
BISTRO RIBOLOVCI !!!
Tekst i fotografije Denijal Selimović

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno uređenje mušičarske staze na rijeci Sanici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.