U čuvarici pet šarana

Mirsada Polovinu iz Kaknja ribolovci tog područja znaju kao vrsnog majstora za pecanje škobalja i šarana. To najbolje dokazuju pune čuvarice koje ovaj pravi zaljubljenik u ribolov nosi kući.
– Volim prirodu, pecanje i druženje, tako da svaki vikend provodim na nekoj bh. rijeci ili jezeru. Ovih dana me poslužila prava ribarska sreća. Za kratko vrijeme iz Bosne na lokalitetu Dobrinja izvukao sam pet šarana – kaže Polovina.
I. B. – Dnevni avaz

Pročitajte i:   Narodna vjerovanja: Šta simbolizuje riba i zašto šutjeti tokom pecanja?

One thought on “U čuvarici pet šarana

 • 1. Marta 2010. at 10:43
  Permalink

  Pregledano: 262 puta
  ________________________________
  Postavio Esso 01 January, 2008
  Za vašu informaciju. Avaz dobivam putem interneta i od kada su uslijedili opravdani, negativni komentari na pisanje Ismeta Bajrovića, zadnja dva mjeseca je stranica u Avazu, sa nedjeljnim prilogom iz ribolova, blokirana i nemoguće ju je otvoriti. Misle da blokiranjem stranice onemogućavaju korištenje njihovih priloga na našim stranicama. Ne treba izbacivati šeha ovo sa stranice, već otvoriti rubriku RUŽNO I NEGATIVNO U RIBOLOVNOM SPORTU, pa ovakve i slične priloge prikazivati tamo. Obzirom da imamo i ime i prezime, naziv društva, ličnu izjavu, fotografiju i Zakon, šta još nedostaje. SAMO PRIJAVA, a imena ovakvih poslati svim udruženjima i matičnom sa zahtjevom da im se zabrani izdavanje dozvole za ovu goddinu. Sredinom Januara ću izbaciti spisak takvih i dostaviti BISTRO BiH. Neobjavljivanjem ovakvih stvari nećemo spriječiti iste da nastave u istom stilu, a i gore. Volio bih čuti i vaša mišljenja po ovom pitanju. Veliki pozdrav svima i BISTRO!
  ______________________________________
  Postavio Seha 01 January, 2008
  Strasno.
  Daj Senade svegati prestani sa ovakvim vijestima.
  Dnevno je dozvoljeno odnijeti 4 sarana ako se nevaram.
  Ovakvim vijestima samo kvarimo imidz stranice i vjerovatno negativno utice na neke mlade ribare jer ce misliti da je normalno odnijeti sa vode sve sto proguta mamac sa udicom.
  Svi koji misle da cemo na ovaj nacin sprijeciti famoznog I.B sa idiotlukom vara se. Trebamo sloziti potpise i poslati mail urednistvu Avaza pa nek oni rijesavaju probleme. Treba malo stisnuti i Savez Sportskih Ribolovaca sto nista necine i jasno daju do znanja urednistvu Avaza da se u njihovom casopisu reklamira krivolov. DOSTA VISE:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.