Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Skupstina SRD “Vrbas” Bugojno

12.01.2008.god je održana skupština SRD Bugojno na kojoj je izvršen izbor radnih tijela, te je usvojen finansijski izvještaj iz protekle godine.
Zbog dosadašnjeg bahatog ponašanja saziva SRS FbiH i izostanka bilo kakve pomoci ili inicijative od strane funkcionera iz Saveza, odluceno je da se sredstva na osnovu clanarine Savezu «zamrznu», odnosno, ne proslijede Savezu, a do održavanja kantonalne skupštine gdje ce se zauzeti zajednicki stav po pitanju uplate naših dogovanja.
Odluceno je i da se ukine zabrana lova u reonu od vrbaskog mosta kod stocne pijace uzvodno do ušca Okašnice te Okašnica do magistralnog puta Bugojno – Gornji Vakuf, a u 2008 ce biti od

vrbaskog mosta kod stocne pijace nizvodno do mosta u naselju kula(kuljanski most).
Zbog interesovanja naših clanova za formiranje revira za fly fishing, skupstina je dala na razmatranje da se oformi sekcija fly fishinga te da isti naprave svoj sastanak i naprave plan, tako da se nadamo da ce ta ideja biti sprovedena u djelo o cemu cete biti blagovremeno obavješteni.
Izabran je novi Nadzorni odbor ciji su clanovi: Meškin Ismir, Hadžiabulic Senad i Stipic Franjo te i Disciplinski sud koji cine: Babic Mehmed, Fuka Safet i Muratbegovic Jusuf
Cijena ribolovnoh dozvola u 2007 god su bile seniori 50km juniori 20km i pioniri 10km, a za 2008 cemo sacekati održavanje skupštine SBK te cemo poštovati odluku vecine.Naš cilj je, a zbog omasovljenja ribolova, imati što niže cijene, a pokušacemo pionirina i pripadnicama ljepšeg pola dozvole podijeliti besplatno.
Ribocuvarska služba udruženja je podnijela 9 prekršajnih prijava gdje su krivolovci osudjeni na novcanu kaznu u iznosu od 200 KM.
SRD «Vrbas» Bugojno

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH za mlađe kategorije u disciplini lov ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.