Živinice: Uspjeh clanova USR “Mrena” – Plakete mladima

Prilikom nedavnog izbora najuspješnijih sportista godine opcine Živinice, medju nagradjenima su se našli i mladi clanovi Udruženja sportskih ribolovaca “Mrena”. Ovo sportsko-ribolovno društvo veliku pažnju poklanja radu s mladima, tako da ima clanova koji još nisu ni pošli u školu, a vec su dobri ribolovci.
Prilikom proglašenja najboljih sportista opcine nisu zaboravljeni uspjesi mladih ribolovaca. Tako su plakete dodijeljene Diani Josipovic, Emini Ferhatbegovic, Namiku Omerbegovicu i Arminu Ferhatbegovicu.
Prošle godine na državnom takmicenju za kadete na Modrackom jezeru Diana Josipovic je osvojila 3. mjesto u najjacoj konkurenciji, Premijer ligi BiH za kadetkinje.
Emina, Namik i Armin su krenuli Dianinim stazama, pa su na federalnom takmicenju mladih ribolovaca u konkurenciji pionira izborili

pravo nastupa u Premijer ligi BiH.
“Do sada sam dva puta ucestvovala na takmicenjima u Premijer ligi BiH u lovu ribe udicom na plovak. Najbolji plasman imala sam prošle godine osvajanjem treceg mjesta i radujem se što sam nagradjena plaketom od Opcinskog sportskog saveza Živinica”, kaže Diana Josipovic, ucenica 4. razreda osnovne škole.
U opcini Živinice imaju tri rijeke i više jezera, tako da su vrlo dobri uslovi za bavljenje sportskim ribolovom, što mladi koriste na najbolji nacin.
Š. Ga. – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Interni konkurs za dodjelu nagrada i priznanja SRS Federacije BiH za 2023. godinu

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.