Motorkom rezali led

Pocetkom ove sedmice cetiri osobe sa podrucja Zenice uhvacene su u krivolovu na Prokoškom jezeru. Na dojavu ribocuvara Džemila Berbica, na lice mjesta izašli su policajci iz Fojnice i dvojicu krivolovaca zatekli na licu mjesta. 26 – godišnjeg A.L i 39 – godišnjeg N.E..
Obojica su priznala nedjelo i protiv njih ce biti podnesena krivicna prijava kod nadležne isnpekcije u SBK-. Iako je Prokoško jezero zaledjeno, jer se nalazi na 1.636 metara nadmorske visine, oni su motornom pilom prorezali led koji je debljine od 30 – 40 cm i lovili na žive mamce. Napravili su rezove na više mjesta i izvadili kocke leda. Oduzet im je pribor sa kojim su radili krivolov. Krivolovci su vjerovatno boravili u katunima kojih na jezeru ima oko 200, jer se pretpostavlja da su to radili u nekoliko navrata u poslednja dva mjeseca. Druga dvojica su se vratila nazad, vjerovatno su pomogli prvoj dojici iznijeti stvari na Prokoško jezero. (dnevni avaz)

Pročitajte i:   NE ČUVAMO BLAGO KOJE IMAMO: U Bosni i Hercegovini ne postoji razvijena sudska praksa kada su u pitanju predmeti onečišenja okoliša

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.