Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Sarajlije uspješno startovale

Udruženje sportskih ribolovaca Sarajevo 1906 je i ovu ribolovnu sezonu docekalo spremno i sa velikim ambicijama. Pored toga što u svojim redovima imaju veliki broj bivših i sadašnjih prvaka BiH u raznim takmicarskim kategorijama lova ribe, svake godine “osposobe” putem svoje Male škole ribolova po pedesetak mladih ribolovaca, te proširuju svoju saradnju sa mnogim udruženjima ribolovaca diljem naše zemlje, posebno Hercegovine.
“Bez obzira što smo ostali bez maticnih voda, našu stogodišnju postojanost nastavljamo i dalje”, prica sekretar USR Sarajevo 1906 Mugdim Pešto, inace, dugogodišnji reprezentativac u ulovu ribe na plovak i sudija.
“Naši clanovi i ove godine mogu pecati na vodama kojima gazduju USR Glavatica iz Jablanice, Bistro iz Drežnice, Neretva iz Mostara, “Halil Sofradžija” iz Ustikoline, Goražde, Toplik iz Prace, Orlja iz Olova i to uz doplatu dnevne dozvole od 5 maraka, kao i SRD Bjelave iz capljine”. Doznali smo

da trenutno nema puno uclanjenih ribolovaca, da se kontakti nastavljaju i da ce se, navjerovatnije, broj voda na kojima ce se moci loviti povecati. Godišnja dozvola košta 80, a za penzionere i invalide 45 maraka. Prostorije ovog primjernog sportskog kolektiva se nalaze u Titovoj ulici broj 12.
Alija Pušina – Oslobodjenje

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

One thought on “Sarajlije uspješno startovale

  • Pregledano: 338 puta
    Postavio Mirza 30 April, 2008
    puno pozdrava za sekretara i želim da on kao i njegovo udruženje da nastave da nižu uspijehe u sportskom ribolovu i edukaciji mladih putem škole ribolova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.