Za uredjenje vodotoka predvidjeno 1.500.000 KM – cišcenje obala dva puta mjesecno

Za uredjenje obala Vrbasa, Vrbanje i drugih rjecica na podrucju grada iz budžeta grada predvidjeno je 1.500.000 KM.
Kako je saopšteno iz Administrativne službe grada, planirano je da se cišcenje otpada vrši jednom do dva puta mjesecno, kako ne bi dolazilo do veceg nakupljanja.
Prema rijecima Danire Pipic, koordinatora za analitiku i odnose s javnošcu u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobracaja, u februaru je završeno cišcenje Široke rijeke, od Rakovackih bara do ušca, a uklonjene su divlje deponije sa lijeve obale rijeke Vrbanje, a uklonjeno je oko 172 tone raznog otpada.
U toku su radovi na cišcenju otpada, košenju korova i uklanjanju samoniklog grmlja sa obala i korita rijeke Ivaštanke na podrucju mjesne zajednice Mišin han, te cišcenje obale od Malog mosta u dužini od 2.000 metara.
“Sa ocišcenih 1.000 metara nizvodno od

Malog mosta prikupljeno je 110 tona otpada”, kazala je Pipiceva.
Zoran Vucenovic, direktor “Eko euro tim”, preduzeca zaduženog za cišcenje, potvrdio je da su ovih dana radovi bili obustavljeni zbog loših vremenskih uslova, ali ce se sa ljepšim vremenom nastaviti cišcenje.
“Završeno je cišcenje i prikupljanje otpada pored više putnih pravaca, tokom cega je prikupljeno oko 27 tona raznog otpada”, kazao je Vucenovic.
Nezavisne novine

Pročitajte i:   Želimo potpune odgovore i vidljive korake zaštite rijeke Sanice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.