Održana sjednica UO SRS BiH – Zaključci

Pod predsjedanjem predsjednika Upravnog odbora SRS Bosne i Hercegovine gosp. Klepic Djordja održana je 13. redovna sjednica upravnog odbora SRS BIH na Bistricaku – Zenica na kojoj su u funkciju pripreme za organizaciju Skupštine SRS BiH (12.Aprila/Travnja doneseni slijedeci zakljucci

ZAKLJUCCI 13. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA SRS BiH

1. USVAJANJE ZAPISNIKA IZ KULEN VAKUFA SA 12. SJEDNICE UPRAVNOG ODBORA
Nakon razmatranja Zapisnika i dopune istog donesene su slijedece odluke:
a) Da podpredsjednik SRS Federacije BiH Ermin Hadzic obavi razgovor u SRD Distrikta Brcko, te sa Nacelnikom opcine i vidi mogucnost da se SRS DB ukljuci kao jedan od osnivaca Saveza u njegove aktivnosti,
b) Upravni odbor SRS BiH se ogradjuje od samovoljnog odlaska reprezentativaca u Fly Fishingu u Novi Zeland, i istima se

upucuje kritika, jer Upravni odbor se opredjelio da se prioritet odlasku da u Spaniju na Evropsko prvenstvo, posto nas ocekuje organizacija 16. Evropskog prvenstva u nasoj zemlji 2010. Reprezentativci su na vrijeme upozoreni od strane selektora i Prerdsjednika da ne idu jer savez nema potrebnih sredstava da se plati kotizacija. Punu odgovornost za ovaj cin snosi onaj tko je to organizovao, a mimo Odluke organa saveza, ne kontaktirajuci sa savezom , i prijavljujuci ekipu mimo znanja i Odluka saveza.
c) Zaduzuje se strucna sluzba saveza da upuiti ostar protest sekretaru FIPS MPUCHE gosp. Mariu Podmaneku, sto je primio takve prijave koje nisu isle iz SRS BiH od ovlastenih osoba saveza i sto je FIPS-MOUCHE dozvolio da se takmice pojedinci koji na prvenstvo svijeta nisu dosli u organizaciji SRS BiH, te su problemima koji su nepotrebno nastali nanjeli stetu i sebi i SRS BiH..
2. RAZMATRANJE MATERIJALA ZA GODISNJU SKUIPSTINU
a) Izvjestaj o organizaciji 27.Svjetskog klupskog prvenstva podnio je Predsjednik saveza i on je kroz diskusije dupunjen i kao takav ce biti prezentiran delegatima Skupstine ,
b) Izvjestaj o radu Upravnog odbora SRS BiH procitao je sekretar i isti je kroz diskusiju takodjer dopunjen i kao takav ce biti poslat delegatima Skupstine,
c) Izvjestaj o radu Takmicarske komisije nije razmatran jer je usvojen na prethodnoj sjednici i kao takav ce biti prezentiran delegatima Skupstine,
d) Izvjestaj o Finansijskom poslovanju je razmatran i naglaseno je da dio trosova koji se odnosi na placanje obaveza prema dobavljacima za 27.Svjetsko prvenstvo nije izmiren. Posto se naredne sedmice ocekuje uplata od pokrovitelja prvenstva, donesena je odluka da odmah po pristizanju sredstava sve obaveze izmire.
Podpredsjednik SRS F BiH prihvatio je da taj savez u roku od 30 dana izmiri preostalu obavezu od 3.292 KM.
e) Clanovi Upravnog odbora su upoznati sa kontrolom poslovanja Porezne inspekcije u SRS F BiH i Zapisnikom kojim je ta inspekcija nalozila da se za isplacene dnevnice i putne troskove uplati porez od 30 %: Donesena je Odluka da se putem Ministarstva sporta F BIH, Sportskog saveza BiH i Olimpijskog komiteta, uputi zahtijev Ministarstvu finansija Federacije BiH , da se porez na dnevnice i pute troskove ne placa u sportskim organizacijama, jer to se po Uredbi u Republici Srpskoj ne placa. Naime da citaocima bude jasno, Uredbom u Federaciji porez na dnevnice i putne troskove mora da plati svaka sportska organizacija koja izda te putne naloge osobama koje nisu u stalnom radnom odnosu.
Koliko nasih sportskih organizacija ima stalno zaposlene osobe?
Znase da samo takmicari, vodje ekipa, treneri idu na put, a 99 posto nisu u stalnom radnom odnosu svoje sportske organizacije. Kada netko ide na put logicno je da mora nesto jesti, a troskovi benzina, prevoza su uvijek bili i ostat ce samo troskovi, te zato cudi takva uredba, koja amaterske organizacije tretira kao da su radne organizacije.
Bilo je i prijedloga, ako se ovo ne rjesi pozitivno, da savez svoje poslovanje preseli u Republiku Srpsku jer tamo ocito znaju kako posluju sportske organizacije, kako i iz kojih izvora mukom prikupe sredstva za djelatnost.
f) Osudjen je i neargumentovan napad Sulejmana Curica na Nikolu Puce.
3. RAZMATRANJE I USVAJANJE PROGRAMA RADA ZA 2008 GODINU
a) Usvojen je Nacrt teksta Programa rada SRS BiH za 2008 godinu: Predsjednik saveza je dobio zadatak da u Predsjednistvu BiH obavi razgovor, vezan za pokrovitelja 16.Evropskog prvenstva u Fly Fishingu, te da se obave dodatni razgovori u opcinama Sipovo i Jajce – potencijalnim kandidatima za preuzimanje dio organizacije (staza)za Evropsko prvenstvo, kako bi Skupstina SRS BiH na osnovu toga i usvojenog Terminskog plana mogla poceti sa poripremama organizacije 16:EFFC u BiH 2010 g.
b) Usvojen je Nacrt finansijskoh plana prihoda i rashoda saveza za 2008 godinu i kao takav ce biti ponudjen delegatima Skupstine SRS BiH.Donesena je Odluka da omjer u Finansiranju krovnog saveza bute: 50 % SRS F BIH, 40 % SRS RS i 10 % SRS DB.
Donesena je Odluka da kotizacija i registracija takmicara ostaje kao u 2007 godini, a posebno je naglaseno da takmicari ne moraju placati duplu registraciju u entitetu i u SRS BiH. Registracija takmicara se placa samo na nivou SRS BiH i nigdje vise.Prva registracija iznosi 20 KM, a obnova registracije za tekucu godinu 10 KM. Sredstva prikupljena od registracije mogu se utrositi samo na organizaciju takmicenja.
4.ZAKAZIVANJE TERMINA I MJESTA ODRZAVANJA SKUPSTINE SRS BiH
a) Donesena je odluka da se Skupstina SRS BiH odrzi dana 12.aprila/ Travnj na Karaotoku-Hutovo Blato opcina Capljina.
5.INFORMACIJA O STANJU TEKUCEG POSLOVANJA I DONOSENJE ODLUKE O TEKUCIM TR.
Donesena je Odluka da se izmire svi tekuci troskovi za prva tri mjeseca, te obaveze koje Savez ima prema dobavljacima, posebno prema preuzete obaveze prema udruzenju iz Jelaha i capljine.
6.R A Z N O
Pod ovom tackom donesene su slijedece Odluke
a) Za odlazak reprezentacije u Spaniju na 14. Evropsko prvenstvo u Fly Fishingu u vremenu od 12-18 maja odobrava se iznos od 6.000 Eura na ime pokrivanja troskova kotizacije. Takmicari i selektor ekipe su duzni pokriti troskove prijevoza i viza za odlazak u Spaniju,
Selektor mora do 10. maja definisati ekipu, i zajedno sa koordinatorom za odlazak ekipe u Spaniju 11.04.2008 godine prijaviti ekipu organizatoru 14. EFFC u Spaniji
b) Za organizaciju polaganja sudijskih ispita u 2008 godini odobrava se iznos od 1.000 KM.
c) Usvojena je Izmjena Kalendara takmicenja i to za Premijer ligu u ulovu ribe na plovak i KUP BiH u Fly fishingu i to kako slijedi:
PREMIJER LIGA SENIORI ULOV RIBE NA PLOVAK ZA 2008 GOD.
LOKACIJA STAZE……Gradina-. Prijedor
TERMIN………….10 i 11.05.08
VRHOVNI SUDIJA…..Selimovic Denijal
DELEGAT…………Budimir
KOMESAR…………Vrgovcevic F

Pročitajte i:   Nevjerovatan trofej u BiH: Ervin Kahrimanović ulovio ribu od 22 kilograma i oduševio sve

LOKACIJA STAZE…..Karaotok
TERMIN………….28,29.06.2008
VRHOVNI SUDIJA…..Djug Hajrudin DELEGAT…………Hajrulahovic
KOMESAR…………Vrgovcevic F

PREMIJER LIGA ZA 2009 GODINU
LOKACIJA STAZE…..Drina Visegrad
TERMIN………….27 i 28.09.2008
VRHOVNI SUDIJA…..Jevtic Vidan
DELEGAT…………Klepic Dj.
KOMESAR…………Vrgovcevic

LOKACIJA STAZE…..Kiseljak Tuzla TERMIN………….11 i 12.10.2008
VRHOVNI SUDIJA…..Nesimi Sead DELEGAT…………Milojevic S.
KOMESAR…………Vrgovcevic

KUP BIH U FLY FISHINGU KRUSNICA BOSANSKA KRUPA (Ekipno takmicenje)
LOKACIJA STAZE…..RIJEKA KRUSNICA
TERMIN………….24 i 25.05.2008
VRHOVNI SUDIJA…..Miro Vrljicak
DELEGAT…………Selimovic D
KOMESAR…………Kucinski M.

UPRAVNI ODBOR SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.