Vrše u Neretvi

Danas sam otišao malo u ribolov na Neretvu u Grabovicu. Voda pala katastrofa. Ja je ne pamtim da je manja bila. Obišao sam mjesta na koja inače bacam i gdje sam otkidao neke sprave kao eto da nebi našao nešto od silnih varalica koje sam posijao na vodi, al’ džaba, bar što se toga tiče. Da stvar bude još gora izgubim i Monarch Dok wobbler Nemo bijeli sa crnim tigrastim šarama.
Al’ sve ovo pišem kao uvod u ono što mi se desilo.
Kad sam prešao nekih 500 metara preko blata i klizavog kamenja, došao sam do jedne vrbe koja se savila iznad vode i bila je na prilično nepristupačnom terenu za pecati sa obale. Vidio sam konopac zavezan za vrbu i zategnut u vodu. Pomislih
“nije valjda mreža ovdje bačena?”….Uzmem konopac i povučem…nakon par trenutaka iz vode izlazi – vrša!Morska vrša pomoću koje se na moru pecaju rakovi i neke ribice.
Nisam mogao vjerovati !!!
Po svemu sudeći vrša je već dugo bila u vodi jer je preko nje bio veliki sloj blata a i konopac kojim je bila vezana je bio dobro prljav i prekriven algama ali ipak dobro jak. Da bi se ovo uradilo trebao je čamac. Čamce viđam samo vikendom kada dolaze ribolovci sa strane i pecaju iz čamca ovdje na Neretvi. Skoro sa sto postotnom sigurnošću mogu tvrditi da je neko od njih uradio ovo i pošto brana zna pustiti vodu u pola bijelog dana, zbog brze vode nisu mogli otići po nju i tako je ostala ovdje.
Uglavnom sad tek vidim da treba sumnjati u sve i svašta, jer najmaje je onih koji dođu da love da bi uživali!
Izvučem je i ponesem sa sobom da raji pokažam šta sam našao u Neretvi.
Evo raja nekih i slika jer, kao i obično, ja sve to uslikam 🙂

Pročitajte i:   Jasmin Mangafić i smuđ sa Mostarskog jezera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.