Održano udruženjsko takmicenje USR “Otoka” iz Bosanske Otoke

BOSANSKA OTOKA – U nedjelju 27.04.2008. godine, na ribolovnoj stazi ‘caršija’, održano je udruženjsko takmicenje USR-OTOKA u svim kategorijama u disciplini ‘ULOV RIBE NA PLOVAK’.
Pobjednici po kategorijama su: Suljkanovic Ismet, Sulejmanovski Abdulah, Vranic Haris. Ovo takmicenje je imalo i izborni karakter tako da su se u ekipu udruženja za naredna takmicenja u seniorskoj konkurenciji pored pobjednika još plasirali Kahric Emir, Halkic Husein, Sumbuljevic Senad, Bešic Adnan.
‘Odavno sudim na ovom takmicenju i siguran sam da je ovog puta

riba najbolje grizla. Ukupan ulov svih dvadeset devet takmicara je nešto više od 50 kg ribe, najviše plotice , klena i škobalja pa cak je bilo ulovljenih i lipenova. Posebno me raduje što je i ove godine sva riba odmah nakon vaganja vracena u vodu,’ rekao nam je Zecevic Muharem jedan od sudija na ovom takmicenju.
Nakon takmicenja u ‘Lovackoj kuci’ na jezeru Pecka organizovano je svecano proglašenje pobjednika i urucenje vrijednih nagrada, te druženje ribolovaca, lovaca, donatora i prijatelja udruženja uz lovacki paprikaš, specjalitete sa roštiljauz neizbježni PREMINGER i novu verziju UNSKOG BISERA.
B I S T R O !
Tekst i foto: Suljkanovic Izet

Pročitajte i:   Slatkovodnih riba je sve manje, prijeti im istrebljenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.